Tihotapca migrantov med vratolomno vožnjo ustavil šele stinger – ta nato pobegnil

Datum:

Policisti so v sredo pri prevozu migrantov v Drašičih pri Metliki ujeli 28-letnega Ukrajinca. Še vedno pa iščejo voznika avtomobila romunskih registrskih oznak, ki so ga ustavljali v Čatežu ob Savi in je po vratolomni vožnji in prisilni zaustavitvi s stingerjem peš pobegnil, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Nekaj pred 22. uro so namreč policisti na območju Čateža ob Savi ustavljali voznika avtomobila romunskih registrskih oznak. Voznik njihovih znakov ni upošteval, ampak je s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej po avtocesti.

Policisti so se zapeljali za njim, ga skušali ustaviti, a jim je voznik to preprečeval s hitro in vratolomno vožnjo, med katero je dosegel hitrost tudi do 180 kilometrov na uro. Pri predoru Leščevje so zato policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil stinger, ki je na vozilu preluknjalo pnevmatike. Voznik je avtomobil ustavil in peš pobegnil neznano kam. Policisti ga še vedno iščejo, do zdaj so si pomagali tudi z vodniki službenih psov in helikopterjem.

Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je pobegli voznik v avtomobilu prevažal pet Iračanov, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Postopki z njimi še potekajo.

Danes ponoči pa so policisti v Drašičih pri Metliki ustavili voznika italijanskih registrskih oznak. V njem je 28-letni Ukrajinec prevažal štiri Turke. Odvzeli so mu prostost, mu zasegli avtomobil in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Postopki z migranti še potekajo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Obravnavali 85 primerov nedovoljenega prehoda državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Brežice, Čatež ob Savi, Obrežje) izsledili in prijeli 33 državljanov Sirije, 27 državljanov Maroka, 11 državljanov Rusije, štiri državljane Bangladeša, štiri državljane Pakistana, državljana Turčije, državljana Afganistana in državljana Nepala. Na območju PP Krško (Krško) so prijeli dva državljana Maroka in na območju PP Metlika (Vinica) državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

C. Š.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...