Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Datum:

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s kar 36 ilegalnimi migranti. Skupno so jih v zadnjih 24 urah prijeli okroglih 100.

V sredo nekaj po 17. uri so policisti na območju Novega mesta ustavili voznika osebnega avtomobila Mazda 6 čeških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža pet tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s po dvema državljanoma Afganistana in Turčije ter državljanom Irana še potekajo.

Nato so nekaj po 15. uri policisti Policijske postaje Brežice na Bizeljski cesti ustavili voznika kombija Iveco daly slovaških registrskih oznak. Ugotovili so, da 43-letni državljan Severne Makedonije v kombiju prevaža 31 državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države so pridržali, mu odvzeli prostost in zasegli kombi. S kazensko ovadbo ga bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Foto: PU Brežice

Še dodatnih 64 nedovoljenih prehodov državne meje
Policisti so na območju Policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Jereslavec, Mihalovec, Obrežje) izsledili in prijeli 13 državljanov Sirije, 11 državljanov Afganistana, devet državljanov Rusije, šest državljanov Nepala, dva državljana Maroka, državljana Egipta, Palestine in Irana.

Na območju Policijske postaje Črnomelj (Preloka, Žuniči) so prijeli 17 državljanov Maroka, dva državljana Turčije in državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...