Ameriška veleposlanica obiskala Brežice

Datum:

V sredo, 21. 2. 2024, je Občino Brežice in Posavski muzej Brežice obiskala ameriška veleposlanica v Sloveniji, njena ekscelenca Jamie Lindler Harpootlian.

V Centru za obiskovalce pri Vodovodnem stolpu jo je skupaj z direktorico občinske uprave Patricio Čular in sodelavkami ter direktorico Posavskega muzeja Brežice Alenko Černelič Krošelj sprejel župan Občine Brežice Ivan Molan in ji izrekel dobrodošlico.

Župan Ivan Molan je predstavil občino Brežice in seznanil ameriško veleposlanico z naravnimi danostmi občine, turizmom in prednostnimi usmeritvami razvoja. Ob tej priložnosti je veleposlanici izročil tudi protokolarno darilo. Veleposlanica Jamie Lindler Harpootlian se je podrobneje seznanila z aktualnimi projekti in dogajanjem na območju občine, z županom sta govorila tudi o vojaškim letališčem Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki, beseda je nanesla še na Nuklearno elektrarno Krško, ki se nahaja v neposredni bližini občine Brežice.

Po zaključenem predstavitvenem delu je veleposlanica Jamie Lindler Harpootlian skupaj s sodelavci obiskala Vodovodni stolp, sprehodila se je po brežiškem mestnem jedru in si ogledala Posavski muzej Brežice, kjer trenutno gostuje razstava ameriške fotografinje Lekhe Singh z naslovom Ženske nosijo svet. Ob zaključku obiska je veleposlanica izrazila željo, da se še kdaj vrne v Brežice, saj jih je doživela kot izjemno prijetno okolje tako za bivanje kot tudi za turistične obiske.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Judovski rabin šokiran nad grožnjami s smrtjo, ki jih dobiva od Slovencev

Judovski rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji, je...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Svet se pripravlja na globalni spopad, Golob pa nabira šparglje in zajtrkuje

Neposredni napad Irana na Izrael je povsem in za...

Utrinki z nedeljskih srečanj podpornikov stranke SDS

Včeraj je potekalo srečanje članov in podpornikov Posavske in...