To je 10 najboljših destinacij za novoletno praznovanje!

Datum:

Nekatere destinacije po svetu so že tradicionalno znane po neverjetnih in dobro obiskanih novoletnih zabavah. Pri CNN so pripravili 10 najboljših destinacij, ki jih prilagamo v nadaljevanju.

SYDNEY
Sydney je največje mednarodno velemesto, v katerem lahko pričakamo novo leto. Tam vsako leto priredijo velik ognjemet na pristaniškem območju, praznovanje tam pa je prijazno tudi do družin. Še posebej je to mesto zanimivo za silvestrovanje, ker je v tem času tam vrhunec poletja.

Foto: epa

TAJPEJ
Silvestrovanje v Tajpeju je pravi spektakel, najvišja stavba v mestu in ena najvišjih na svetu, Taipei 101, pa postane osrednja točka velikega ognjemeta. Mesto pred novim letom financira tudi številne glasbene dogodke.

Taipei. Foto: STA

BANGKOK
Bangkok je še eno azijsko velemesto, ki je v zadnjih letih postalo izredno priljubljeno med zabave željnimi turisti. Osrednje zbirališče na silvestrovo postane CentralWorld Plaza, nekakšna tajska verzija newyorškega Times Squara.

Foto: iStock

DUBAJ
Burj Khalifa je osrednja znamenitost Dubaja in za novo leto privabi tisoče turistov z vsega sveta s spektakularnim ognjemetom, ki ga izstreljujejo s stavbe. Silvestrovanje v Dubaju je tudi odličen izgovor za nakupovanje, ob Burj Khalifi se namreč nahaja eno največjih svetovnih nakupovalnih središč Dubai Mall.

Burj Khalifa (Foto: Facebook)

MOSKVA
Če vas ne moti mraz, lahko silvestrujete tudi na Rdečem trgu v Moskvi, za zabavo v stilu pa se lahko odločite za bar na vrhu moskovskega hotela Ritz Carlton.

Foto: epa

CAPE TOWN
Tako kot v Sydneyu je tudi v južnoafriškem Cape Townu zdaj poletje, prav tako pa nič ne zaostajajo tamkajšnji ognjemeti. V mestu se poleg tega nahajajo številne restavracije, ki zadovoljijo najrazličnejše okuse.

Foto: epa

LONDON
London je že tradicionalna evropska destinacija, kjer množice turistov pričakajo novo leto v katerem izmed pubov ali pa na ulicah. Tudi v Londonu si lahko privoščite zabavo v stilu in z razgledom.

Big Ben (Foto: iStock)

RIO DE JANEIRO
Poletno alternativo Sydneyu in Cape Townu ponuja tudi Rio de Janeiro, ki navduši s številnimi plažami, med drugim Copacabano, kjer se novo leto tradicionalno pričaka v znamenju glasbe in ognjemetov.

Foto: epa

NEW YORK
Novo leto na Times Squaru s spustitvijo krogle, ki jo tradicionalno spuščajo že od leta 1907, je edinstveno doživetje. Poleg tradicionalnega silvestrovanja na omenjenem trgu New York ponuja še nešteto drugih možnosti za zabavo.

Foto: epa

LAS VEGAS
Pred novim letom v Las Vegasu tradicionalno promenado The Strip zaprejo za promet in zabava se začne po celem mestu, vrhunec pa doseže ob vrhunskem ognjemetu. Za silvestrovanje v tem mestu se je sicer potrebno odločiti dovolj zgodaj, saj so sobe hitro rezervirane.

Las Vegas. Fotografija je simbolična (foto: epa).

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Sanjska pogodba na Darsu za prijatelje Roberta Ilca iz NSi

Episcenter, agencija za merjenje javnega mnenja, ki deluje pod...

Fajonova škodljivo vsiljuje resolucijo o Palestini

Slovenija bo glasovala za polnopravno članstvo Palestine v Varnostnem...

Hladen tuš za Putina iz Kitajske: “Ruski poraz v Ukrajini je neizogiben”

Vojna med Rusijo in Ukrajino je uničujoča za obe...