To je bil Trumpov odgovor na vprašanje, če na skrivaj rešuje svet pred kultom pedofilov in kanibalov!

Datum:

Na eni izmed tiskovnih konferenc v Beli hiši so ameriškega predsednika Donalda Trumpa povprašali okrog pripadnikov gibanja QAnon, ki zagovarjajo stališče, da Trump na skrivaj rešuje svet pred kultom pedofilov in kanibalov. Trump je brez dlake na jeziku odgovoril, da s tem gibanjem nima nikakršnih povezav, ob tem pa še poudaril, da njegova administracija rešuje svet pred filozofijo radikalne levice.

                   

Predsednik Donald Trump je pred novinarji priznal, da ne pozna veliko podrobnosti glede gibanja QAnon, razen tega, da so mu izrazito naklonjeni. Po njegovem prepričanju nasprotovanje satanski pedofilski zaroti, kar ti mislijo, da predsednik počne, ne bi predstavljalo ničesar napačnega.

“Svet rešujemo pred radikalno levo filozofijo, ki bo uničila to državo in potem bo sledil še preostali svet,” je poudaril Trump. Predsednik je odgovor postavil v okvir nenehnih nemirov v Portlandu in drugod v ZDA, ki trajajo že mesece in kjer si prizadevajo za tako imenovano “rasno pravičnost”.

Nekatere medijske hiše so v preteklosti že poskušale QAnon prikazati kot “ponižni kult” in več  republikancev označile kot njihove “vernike”. QAnon je po Trumpovi izvolitvi postal spletni fenomen, ki poudarja, da obstaja zarota, v okviru katere globoka država nagaja predsedniku in njegovim somišljenikom.

Kritika na račun pripadnikov gibanja je še posebej izrazita v tistih medijih, ki so prepričani, da je pri izvolitvi Trumpa imela prste vmes Rusija in po tem, ko je prišlo do ukinitve njihovih uporabniških računov na socialnih omrežjih. V sredo sta Facebook in Instagram naznanila, da bosta račune QAnona izbrisala, saj so po njihovo povezani z nasiljem. Twitter je to storil že julija, poroča Russia Today.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki