Žan Mahnič o lažeh Tanje Fajon: “Očitno so ji bruseljski milijoni tako zameglili razum, da niti lastne državne suverenosti ne priznava več in samo še slepo sledi temu, kar ji rečejo v Bruslju”

Datum:

“Tanja Fajon govori o solo akciji Slovenije glede podpisa izjave o varnosti 5 G omrežja z Združenimi državami Amerike, ker nismo sledili stališčem EU. Očitno so ji bruseljski milijoni tako zameglili razum, da niti lastne državne suverenosti ne priznava več in samo še slepo sledi temu, kar ji rečejo v Bruslju,” se je odzval na demagoški komentar vodilne političarke SD o varnosti 5G omrežja državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Žan Mahnič.

                   

Slovenija je ob obisku ameriškega zunanjga ministra Mika Pompea podpisala izjavo o varnosti omrežja 5G, podobno izjavo pa so podpisale že druge Vzhodno-evropske države kot so Poljska, Češka, Estonija, Latvija in Romunija. Češka je omenjeno izjavo že podpisala maja, s katero se je zavezala, da bo poskrbela za varnosti svoje 5G tehnologije. A Socialni demokrati iz vsake dobre poteze sedanje vlade hočejo narediti afero. A si velikokrat hitro zabijejo avtogol, ko jim v našem mediju hitro dokažemo, da kar oni očitajo drugim, so sami delali še stokrat huje.

Tako je pred kratkim v Odmevih delal cel problem evropski poslanec iz vrst SD Milan Brglez. “Slovenija je k tej skupni deklaracija pristopila iz enega preprostega razloga, ker želimo na nek način državljankam in državljanom Republike Slovenije zagotoviti največjo možno varnost in najbolj varno tehnologijo za internet prihodnosti, kjer bo na podlagi novih tehnologij dejansko celotni informacijski tok potekal virtualno in ga bo potrebno zagotoviti ravno z varnimi dobavitelji dokaj neprepusten sistem, s tem da bomo lahko zaščitili varnost podatkov,” je povedal v oddaji Odmevi.

Brglez lagal, da Češka in Estonija nista pristopili k izjavi o varnosti 5G omrežja, a ga je hitro demantiral predsednik vlade Janez Janša
Brglez se ni ustavil le pri tem in je kot primer izpostavil Estonijo, ki velja za eno najbolj izpolnjenih digitalnih držav v Evropi in tudi v svetu. A se je hitro ujel v lastno laž, saj je sporazum z Združenimi državami Amerike o varnosti 5 G omrežja podpisala tudi Estonija. Žal se je še enkrat izkazalo, da so Socialni demokrati postali pod vladavino neverjetni mojsti demagogije najhujše vrste, a vsaka njihova umetno plasirana afera pade po hitrem postopku v vodo.

Tako ga je zelo hitro demantiral predsednik slovenske vlade Janez Janša in ga postavil Brgleza na laž. Brglez je v enem izmed tvitov zapisal, da Češka noče sprejemati enostranskih ukrepov mimo Evropske Unije. “Češka je izjavo o 5G z ZDA podpisala že 6.5.2020. Tovariši iz Pekinga so vas napačno informirali. Laž je pa itak nesmrtna duša komunizma,” ga je spomnil na vladajočo komunistično partijo na Kitajskem Janša Brgleza.

Češka je omenjen sporazum podpisala že šestega maja. Vse podpisnice pa so se tako zavezale, da bodo poskrbele za varnost svojih 5G tehnologij. Varnost 5G tehnologij pa je pomembna zato, saj bodo 5G tehnologije vključevale zagotavljanje kritičnih storitev javnosti, kar bo koristilo državljanom in povezovala gospodarstva po svetu.

Besedilo sporazuma med ZDA in Češko ter ZDA in Slovenijo lahko najdete na spletnih povezavah TUKAJ in TUKAJ, ter se sami prepričate o tem kako so Čehi že pred meseci podpisali sporazum, ki ga je z obiskom Pompea z ZDA podpisala tudi Slovenija.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...

Danes: 53. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

V Šentvidu pri Stični bo danes osrednja prireditev 53....

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...