To je neodgovorna zdravnica, ki trosi proticepilno propagando in ruši zaupanje v zdravstvo!

Datum:

Danes sem odprl povezavo do videoposnetka na internetu, na katerem vaša zdravnica med epidemijo trosi propagando in laži,” je zapisal v elektronskem pismu zaskrbljeni državljan in izpostavil, da gredo zaradi objav takih osebkov vsi napori, ki jih izvaja država v boju proti virusu, v tri krasne. Na posnetek družinske zdravnice Nade Hiti se je odzval tudi Sašo Dolenc, ki je ovrgel nekatere njene trditve. Zdravnica je namreč naredila neke vrste domači poskus, s katerim je ugotovila, da so v cepivih nekatere kovine – te pa naj bi bile prisotne tudi na palčkah za odvzem brisa. “Tole je zavedno ogrožanje pacientov,” je poudaril avtor pisma in zdravstveni dom ter zdravniško zbornico vprašal, ali bodo sledile sankcije.

Zadnje dni sem dobil več vprašanj glede videa, ki ga je posnela neka domžalska zdravnica in se hitro širi med ljudmi, ki so dovzetni za proticepilsko propagando. Pod mikroskopom in s pomočjo komercialnih testov vode in urina naj bi izvedla analizo sestave cepiv. To ne drži,” je zapisal Sašo Dolenc ter dodal nekaj komentarjev: Pod 400-kratno povečavo ne vidiš “mrtvih delcev virusa”; viruse je mogoče opazovati šele s pomočjo elektronskega mikroskopa. Tako pri slikah pod mikroskopom kot pri vzorcih, ki jih je zdravnica poslala v laboratorij, bi morala minimalno zraven vključiti še slepi, kontrolni, oziroma “prazen” vzorec. Iz rezultatov slepega vzorca bi šele videla, kako zanesljiva je sploh njena metoda,  na slikah in z rezultati komercialnih testov pitne vode in urina pa ni prikazala informacij o predmetu meritve, ampak večinoma le šum. Na slikah izpod mikroskopa so najverjetneje nečistoče iz samega mikroskopskega stekelca ali iz dodanega barvila. V farmacevtski industriji imajo zelo stroge kriterije glede nečistoč v zdravilih in cepivih ter bistveno bolj zanesljive metode za preverjanje kvalitete, proizvodnja je močno regulirana in nadzorovana, tako da bi kakršne koli “nečistoče” odkril nadzor kakovosti v tovarni. Na Facebooku so na dotični posnetek opozorili tudi mikrobiologa dr. Gorazda Janeza Pretnarja – veselimo se tudi njegovega komentarja.

Nada Hiti, specialistka družinske medicine v Splošnih ambulantah Domžale, je namreč s kolegom na osnovi barvila in magneta ugotovila, da naj bi bile v cepivih prisotne kovine. Sicer je obrazložila, da bi za natančno analizo potrebovala forenzični laboratorij, do katerega pa dostopa žal nima. To je sicer ni ustavilo, da ne bi analize kovin opravila kar po “postopku” z destilirano vodo niti je ni oviralo pri tem, da ne bi svojih izsledkov predstavila kot verodostojne. S sodelavcem sta namreč ugotovila, da naj bi bile kovine prisotne ne le v mRNA-cepivu, pač pa tudi na palčkah za odvzem brisa pri testiranju. Preostalih njunih ugotovitev niti ne bomo podrobno opisovali, ker ni nobene potrebe po dodatnem širjenju neresnic.

Tole je zavedno ogrožanje pacientov, bodo sledile sankcije?
V uredništvo smo dobili sporočilo zaskrbljenega državljana – njegovo ime hranimo v uredništvu, ki je elektronsko pošto poslal tudi na zdravniško zbornico in v zdravstveni dom Domžale, kjer je zdravnica zaposlena. “Danes sem odprl povezavo do videoposnetka na internetu, na katerem vaša zdravnica med epidemijo trosi propagando in laži,” je zapisal in izpostavil, da gredo tako vsi napori, ki jih trenutno izvaja država, zaradi objav takih osebkov v tri krasne. “Prepričaš, prijaviš starejše člane družine na cepljenje, ker želiš preprečiti najhujši scenarij ob morebitni okužbi, potem pa jim nek imbecil pošlje povezavo do posnetka, kjer vaši zaposleni strašijo in lažejo oz. kažejo absolutno nesposobnost opravljanja svojega poklica. Tole je zavedno ogrožanje pacientov,” je še ogorčeno zapisal ter v dokaz dodal posnetek. Zanimalo ga je tudi, ali bodo sledile kakšne sankcije. Vsak ima pravico deliti neumnosti, ampak v primeru zdravstvenih delavcev bi morala s to pravico slediti pravica delodajalca, da se uslugam takega delavca “odpove”, ker dejansko v svojem prostem času dela proti načelom in naporom delodajalca. “Glede na to, da so njene izjave demantirali strokovnjaki, ki se s tem področjem celo ukvarjajo, je mogoče čas za obvezno preverjanje njenega znanja. Kako lahko zaupamo zdravnikom, ki očitno ne poznajo niti naprav in postopkov, o katerih osveščajo javnost,” je vprašal v svojem pismu državljan, ki mu je dovolj, da neumnosti širijo tudi tisti, ki naj bi jim ljudje zaupali, tisti, ki bi se še posebej morali zavzemati za zdravje ljudi.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...