Iz Bruslja režimski mediji sporočajo le tisto, kar jim pride prav: Ko Fajonovi ne uspe, se to zamolči!

Datum:

Če bi se zanašali na novinarje, ki za režimske medije poročajo iz Bruslja, bi nam očitno ušel marsikater podatek. Peter Žerjavič je tvitnil, da bo v prihodnjih tednih v Evropskem parlamentu nekaj razprav o Sloveniji. No, glede razprav o Sloveniji, se v Bruslju trudi predvsem Tanja Fajon, da bi jih uvrstila na dnevni red – ali pa vsaj spremenila naslov razprav tako, da bi bilo videti, kot da o Sloveniji grdo govorijo vsi v Bruslju in ne zgolj ona. Nazadnje ji ta sprememba naslova sicer ni uspela – o čemer pa dopisnik Dela seveda ni poročal.

                   

V prihodnjih tednih bo v Evropskem parlamentu nekaj razprav o Sloveniji. Najprej v četrtek v okviru razprave o nujnosti končanja postopkov za delegirane tožilce. 6. julija bo potekala razprava o predsedovanju (običajno s predsednikom vlade). 15. julija je spet obravnava v posebni skupini Sophie in ‘t Veld,” je poslušno sporočil bruseljski dopisnik za Delo, Peter Žerjavič. Vodja kabineta predsednika Vlade Republike Slovenije Peter Šuhel pa ga je nato opomnil, da mu je ušlo poročanje o spodletelem poskusu evropske poslanke Tanje Fajon in njenega kolega Milana Brgleza, glede spremembe naslova razprave, ki bi za namene internega političnega boja škodoval ugledu Slovenije. Rad pomagal, je temu dodal še ključnik in pripomnil, da gre za novinarsko integriteto. No, novinar Dela je na to pripombo odgovoril, da je o tem prvi in detajlno poročal.

Žerjavič je svoje besede podkrepil s tvitom, ki ga je objavil 3. junija in ki se glasi: “Po prvih informacijah socialistom v EP ni uspelo doseči, da bi na plenarnem zasedanju potekala razprava (tudi z izjavo EK in Sveta) o pravni državi v Sloveniji; naj pa bi potekala razprava o nujnosti končanja postopkov imenovanj za polno delovanje evropskega tožilstva.” Vendar pa Šuhel ni govoril o tem, pač pa je ciljal na kasnejši poskus blatenja Slovenije s strani Fajonove – 10. junija je naš medij namreč poročal, da je Fajonova predlagala spremembo naslova razprave v Evropskem parlamentu, kjer so imeli na dnevnem redu razpravo glede dokončanja postopkov imenovanja za polno delovanje Evropskega javnega tožilstva. To, da ji na dnevni red plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta ni uspelo umestiti razprave o Sloveniji v povezavi z vladavino prava, ker ni dobila zadostne podpore, pa je bil njen predhodni poskus obrekovanja Slovenije v tujini – kar je razvidno tudi iz datumov naših objav. Jasno je torej, da režimski mediji poročajo zgolj o tistih stvareh, ki se skladajo z njihovo agendo – ob tem pa trdijo, da so objektiven in uravnotežen medij.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...