To je vidni član SDS iz Paname

Datum:

Morda niste še nikoli slišali za neznanega člana podmladka SDS (SDM) z imenom Matjaž Noč. Morda se vam bo zdelo, da z naslovom – ker gospoda tudi mi ne poznamo – pretiravamo. Da bi bil torej vidni član SDS, je res težko reči. In to so po naših podatkih ugotovili tudi v časopisni hiši, ki ima nadzor nad tem, kdo bo v aferi “Panamski dokumenti” izpostavljen in kdo ne. V hudi stiski – ali ga objaviti ali ne oz. ali je dovolj velika riba ali ne – smo jim seveda z veseljem priskočili na pomoč.

Kdo je torej Matjaž Noč in kako se je znašel na spisku spornih imen z računi in podjetji v Panami? Gre za 28-letnega predsednika občinskega odbora Slovenske demokratske mladine (SDM) na Jesenicah.

”Podjetje je bilo ustanovljeno decembra 2014 preko podjetja UPC svetovalna skupina d.o.o. Ustanovljeno je bilo z namenom poslovanja na valutnih trgih. Kot podjetje sem dobil boljše pogoje za trgovanje,” je za naš portal povedal Noč.

Matjaž Noč: ”V mojem primeru ne gre nikakršno kaznivo dejanje”
Začetni kapital v višini nekaj tisoč evrov je bil nakazan z njegovega osebnega računa v Sloveniji. ”Podjetje trenutno ustvarja nekaj profita za nemoteno delovanje, izplačila dobička ni bilo. V primeru, da bi si želel osebno izplačati dobiček podjetja na osebni račun v Sloveniji, se zavedam, da je dohodke potrebno prijaviti davčni oziroma finančni upravi,” je dejal Noč.

Odločno je poudaril: ”V mojem primeru ne gre za nikakršno skrivanje premoženja, pranje denarja, utaje davka ali katerokoli kaznivo dejanje.”  Lastništva v podjetju sicer ni prijavil finančni upravi, a kot je pojasnil, o tej obveznosti s strani podjetja UPC ni bil obveščen.

M. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Šestim novinarjem odpoved pogodb, Martić nadaljuje Golobove čistke

Še šestim izkušenim novinarjem in urednikom RTV Slovenija –...

[Video] Poslanec sovražne “Svobode” poslanske kolege označil za sodrgo

Poslanec Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj zase pravi, da...

[Ekskluzivno] Milović razkriva, kako je Čeferin pripravljen izdati svoje najbližje

Boris Tomašič je v tokratni ekskluzivni oddaji gostil Miloša...

[Video] Klavca, ki se je z nožem lotil dojenčka, je pokončala policistka

Iz Avstralije poročajo o tragičnem napadu na civiliste. Skrajni...