To je vila v Rožni dolini, povezana z milijonskimi posli s slovenskim zdravstvom

Datum:

“Poglejte, kam v slovensko zdravstvo in poslovanje s proračunom vodijo povezave novega lastnika vile na eni najboljših lokacij na Cesti 27. aprila v Rožni dolini, prve sosede tako imenovane Vidmarjeve vile, kjer je rezidenca nemškega veleposlaništva,” je zapisal bralec. Opis, ki ga lahko preberete na povezavi, je priložen fotografijam vile v prenovi v soseski, kjer sta po prodaji podjetja Kitajcem vilo kupila tudi po oceni revije Manager najbogatejša Slovenca, zakonca Login, ki si jih lahko ogledate v zgornji galeriji, po objavi članka o večstomilijonskih prihodkih družbe Src iz proračuna, večinoma s posli v zdravstvu.

                   

Sledili smo namigu, pobrskali po javno dostopnih podatkih in pred vami je osupljiva zgodba. Iz oznak, ki visijo ob gradbišču in ki so razvidne tudi iz galerije, v Rožni dolini na Cesti 27. aprila potekajo dela na rekonstrukciji in dozidavi obstoječega stanovanjskega objekta Vila Rožna.

Investitor je družba Lepota bivanja, gradbeništvo, trgovina in storitve d.o.o. s sedežem v Ljubljani. Družba je bila v register vpisana maja 2010. Registrirana je za dejavnost oddajanja in obratovanja lastnih ali najetih nepremičnin. Družbo je leta 2010 ustanovil Domagoj Gorički, večinski lastnik in direktor podjetja Pharmamed Mado in nadzornik blejske poslovne šole IEDC, ki je bil sprva tudi edini lastnik družbe. Danes je edina lastnica Lepote bivanja družba Anmedic. Hiter pogled v osnovne poslovne podatke pokaže, da podjetje nima zaposlenih in že leta posluje z izgubo, čeprav ima za kar milijon in pol sredstev. 

Podjetje Lepota bivanja ima direktorico Karmen Lakoto, ki je tudi direktorica v podjetju Anmedic, ki je lastnik Lepote bivanja, in prokuristko Lejlo Helbl. Do januarja lani pa je to funkcijo opravljal Domagoj Gorički, ki je sicer kot direktor podjetja konec lanskega marca podpisal pojasnila k poslovnim izkazom za leto 2018.

In družba Anmedic, družba za trgovino s profesionalno medicinsko opremo in pripomočki, d.o.o., ki je edina lastnica Lepote bivanja in torej tudi vile v luksuzni soseski, je povezana s prihodki iz slovenskega proračuna. Edina lastnica Anmedica, ki je bil v register vpisan decembra 2015, je Marija Gorički s stalnim prebivališčem v Zagrebu.

 

Družba lastnica vile v Rožni dolini je tesno povezana s slovenskim proračunom, saj so samo v letu 2019 s proračunom ustvarili več kot 65 odstotkov celotnega prihodka. Skupno pa kar 3,2 milijonov evrov.

Kako uspešna je decembra 2015 registrirana družba Anmedic pri poslovanju s proračunom, najlepše pokaže aplikacija protikorupcijske komisije Erar. V prvih štirih letih delovanja so s proračunskimi porabniki ustvarili že za 7,8 milijonov evrov poslov. Največ, za več kot pet milijonov, z UKC Ljubljana.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...