To pa je dosežek! Gianni Rijavec do zadnjega napolnil grajsko dvorišče v Štanjelu

Datum:

Medtem ko večina slovenskih glasbenikov tarna, da na njihove koncerte hodi vse manj ljudi, pa se večni romantik Gianni Rijavec nikakor ne more pritoževati. V Štanjelu je imel namreč popolnoma razprodan koncert, na katerem je razvnel navdušeno občinstvo.

Gianni Rijavec je presrečen ugotovil, da se je na njegovem koncertu, ki je bil v petek v prelepem Štanjelu, trlo ljudi, in to le zato, da bi slišali večnega romantika v novi glasbeni preobleki – z novim pop-simfo stilom. Prvič je na oder postavil svoj inštrument, prvič je javno nastopil s klavirjem, belim klavirjem. Družbo so mu na odru delali še Arian Krašna, Sergej Hofman, Mitja Tavčar, Anja Jamšek, Anja Istenič, Urša Kordež in Petra Tavčar, Gianni pa se je v takšni zasedbi predstavil s svojimi najlepšimi baladami, kot so Soča, Veter nesi ji pozdrav, Kamen na srcu in najnovejšo Ti si lepa kot pomlad.

V prekrasnem ambientu grajskega dvorišča gradu v Štanjelu, ob soju sveč in reflektorjev je romantika doživela višek. Občinstvo, ki je do zadnjega kotička napolnilo grajsko dvorišče, je po koncertu zahtevalo kar dva dodatka. Pop-simfo zvok, ki zaznamuje novo glasbeno pot Giannija Rijavca, je nova smer, ki je v Štanjelu doživela ovacije, doživela je ognjeni krst.

Navdušeno občinstvo
“Še, še, še …!” je vzklikalo občinstvo in v en glas pritrdilo, da so Giannijeve balade ob klavirju z dodatkom godal doživele razcvet in da bodo nove skladbe, ki nastajajo v istem stilu, postale uspešnice. Istočasno je bil koncert dokaz, da ni slovenska pop glasba nič manj vredna kot tista, ki prihaja iz tujine, in da ima tudi slovenska glasba dušo in seže v srce.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...