To so neverjetne napovedi, zaradi katerih se nekdanjemu ruskemu predsedniku posmehuje polovica sveta

Datum:

Nekdanji ruski premier Dmitrij Medvedjev je naredil svoj seznam “futurističnih napovedi” o tem, kaj bi se lahko zgodilo v novem letu vključno z novonastalim četrtim rajhom in predsedovanjem Elona Muska. “Ta tvit je primer iz resničnega življenja, zakaj med pitjem ruske vodke ne bi smeli tvitati,” so bili mnenja mnogi.

Dmitrij Medvedjev, ki je trenutno namestnik predsednika Varnostnega sveta Rusije, je v ponedeljek objavil svoj seznam desetih napovedi za leto 2023. Na njegovem seznamu so se znašle napovedi o cenah naftnih sodov, razpadu Evropske unije in državljanski vojni v ZDA. “Mnogi podajajo futuristične hipoteze, tekmujejo v predlogu najbolj nepričakovanega in celo absurdnega,” je po angleškem prevodu zapisal Medvedjev in dodal svojo napoved.

Kaj se  torej po napovedi Medvedjeva lahko zgodi v prihajajočem letu: cena nafte se bo dvignila na 150 dolarjev za sod, cena plina pa bo presegla 5 tisoč dolarjev za tisoč kubičnih metrov, je zapisal. Napovedal je tudi, da se bo Združeno kraljestvo ponovno pridružilo EU, Evropska unija pa bo po vrnitvi Združenega kraljestva propadla. Evro bo izginil iz uporabe kot nekdanja valuta EU. Pod četrto točko je zapisal, da bosta Poljska in Madžarska zasedli zahodne regije nekdanje Ukrajine – kar je precej nenavadna napoved. Rusije v svojih napovedih niti ni omenjal.

Ustvarjen bo četrti rajh
Medvedjev je pod peto točko napovedal, da bo ustvarjen četrti rajh, ki bo zajemal ozemlje Nemčije in njenih satelitov, to je Poljske, baltskih držav, Češke, Slovaške, Kijevske republike in drugih izobčencev. Iz napovedi lahko razberemo, da se je očitno sprijaznil, da jim Kijeva ne bo uspelo zavzeti. Po njegovih besedah bo v nadaljevanju izbruhnila vojna med Francijo in četrtim rajhom. Evropa bo razdeljena, v procesu si bodo razdelili tudi Poljsko. Severna Irska se bo ločila od Združenega kraljestva in se pridružila Republiki Irski, je še zapisal.

Napoved tudi za ZDA
Po napovedi nekdanjega ruskega predsednika vlade bo v ZDA izbruhnila državljanska vojna, po kateri bosta Kalifornija in Teksas postala neodvisni državi. Državi bosta oblikovala zavezniško državo. Elon Musk (ki se je sicer rodil v Južni Afriki) bo zmagal na predsedniških volitvah v številnih državah, ki bodo po koncu nove državljanske vojne pripadle republikanski stranki. Pod predzadnjo točko je zapisal, da bodo vsi največji delniški trgi in finančne dejavnosti zapustili ZDA in Evropo ter se preselili v Azijo. V zadnji, deseti točki pa je napovedal, da bo Bretton Woods sistem monetarnega upravljanja propadel, kar bo povzročilo zlom IMF in Svetovne banke. Evro in dolar bosta prenehala krožiti kot svetovni rezervni valuti. Namesto tega se bodo aktivno uporabljale digitalne fiat valute. “Lepe praznične pozdrave vsem vam, anglosaški prijatelji, in njihovim veselo oinkajočim pujsom,” je še zaželel, očitno precej praznično razpoložen.

Wannabe Nostradamusu Medvedjevu marsikdo na Twitterju ni ostal dolžan, med drugim so mu napovedali, da ne bo mogel – tako kot vsako leto – na vodno atrakcijo “Splash Mountain” v Disney Worldu. Nekdanji ruski predsednik naj bi namreč meril zgolj 162 centimetrov, mnoge atrakcije v zabaviščnih parkih pa zaradi varnosti zahtevajo določeno višino udeležencev.  “V resnici bosta razpadli le rusko gospodarstvo in vojska, Ukrajina in Evropa pa bosta ponovno združeni,” so napovedali nekateri drugi.

Napovedi Medvedjeva prihajajo, ko njegova lastna država vstopa v novo leto z velikimi izgubami v vojni z Ukrajino. Samo na božični dan je v bitkah umrlo okoli 550 ruskih vojakov, s čimer se je število žrtev povečalo na najmanj 102.600 vojakov, odkar je Rusija februarja napadla Ukrajino, poročajo ukrajinski uradniki. Tik pred božičnim vikendom je tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov opozoril, da bo obisk ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega v Washingtonu prejšnji teden povzročil “zaostritev” konflikta. Vendar pa so strokovnjaki za politologijo pred tem za Newsweek povedali, da opozorila Peskova niso utemeljena in dodali, da so politiki, kot je Medvedjev, od začetka rusko-ukrajinske vojne nagnjeni k uporabi podobne “neverodostojne retorike”.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki