[Tragikomično] Minister Šarec “rodil” nov šarcizem, zaradi katerega se mu smeji vsa Slovenija

Datum:

“Šel je štarter, ampak so takoj odpravili težavo, ker je bila ena žička pri izdelavi preveč ‘zacvikana’,” je Šarec vskočil v besedo ministrici Bobnarjevi in tako pojasnil okvaro na vodnem topu, ki ga je vlada politično zlorabila za “gašenje požara na Krasu”, čeravno je namenjen “gašenju protestov”. Oči slovenske javnosti so namreč uprte v tragedijo zgodovinskih razsežnosti. Spomnimo, da je Janševa vlada vodni top uporabila proti razgrajačem, Golobova pa ga je zlorabila za samopromocijo. Skuša se ustvariti vtis, da je bolj “človekoljubna” od predhodnice. 

                   

Vojna je danes “vse” in Vladimir Putin to dobro ve. Kot orožje se na najbolj brutalen način zlorablja plin, prehranske verige, posilstvo itd., ne glede na okoliščine, človeško tragedijo in trpljenje. Podobno je s politično vojno. V tem oziru je premier Robert Golob takšen “mali Putin”. Pred dnevi smo na Krasu videli vodni top, ki je v osnovi namenjen razganjanju agresivnih protestnikov. Temu je tudi služil, ko so v času vlade Janeza Janše ljubljanske ulice preplavili nasilneži in razgrajači, pa še tedaj se ga večkrat ni uporabljalo tako kot je treba, ampak se je ljudi prej “hladilo”, ko so bili dnevi še vroči, za kar bi morali biti celo hvaležni.

Oči slovenske javnosti so trenutno še vedno uprte v Kras, kjer se odvija ena največjih tragedij v zgodovini Slovenije in Golobovi so ta trenutek grdo zlorabili za samopromocijo. Slovence so skušali prepričati, da so oni “bolj demokratični …”, in da sredstev prisile že ne bodo uporabili proti ljudem. Namen v ozadju je precej beden: želja je prikazati Goloba, ki svojim lastnim ministrom avtokratsko ne pusti do besede, in ki je poslance Svobode pretvoril v razčlovečene glasovalne aparate, kot “večjega demokrata od Janše”.

Gre za pihanje na dušo anarhistom, NVO-jem, ki radi vzklikajo “policija represija”. Seveda je policija po njihovem prepričanju nekaj neuporabnega, celo poosebljenje hudobije in zla, ker ne prenesejo nobene avtoritete, čeprav je ta ključna za normalno delovanje države in družbe. Toda za to verjetno ni kriv Janša, ampak škodljiva, permisivna vzgoja v primarni družini. Ali pa preveč avtoritaren, nasilen oče, mati itd. Njihov romantični, utopični ideal je živeti v družbi brez vojske in policije. Če pa policisti in vojaki že obstajajo, naj se z nasilneži rajši pomenkujejo, kot da bi jih skušali na silo pacificirati … Tako misleča družba pa vodi v kaos in propad … Celo na Metelkovi veljajo določena (nenapisana) pravila vedenja in sankcije, če se jih ne spoštuje … Menda!

Bobnarjevi: Zakaj vodnega topa ne bi imeli kar za zalivanje rož v Volčjem potoku ali kot atrakcijo v toplicah?
Zanimivo bi bilo videti kakšno ponovitev agresivnih demonstracij iz leta 2020, ko je protestiralo kriminalno podzemlje, in ko so bili posamezniki tudi poškodovani, med drugim huje fotoreporter Borut Živulovič. Gre za taktiko laskanja raznim “anarhičem” in nevladnikom, podobno kot v primeru v. d. direktorja NIJZ Branka Gabrovca, ki ga je strah “udariti po mizi” in zapovedati nošenje mask v zaprtih prostorih. Obiskovalcem raznih ustanov, bi zgolj priporočil, da imajo “masko vedno s seboj”, torej “zmečkano v žepu”. Kako težko je izustiti, da je masko v zaprtih prostorih potrebno (ali vsaj priporočljivo) nositi, ker s tem varujemo tudi zdravje soljudi. Je to neetično?!

Policija je bila prisiljena uporabiti slozivec in vodni top zaradi nasilnih levičarskih izgrednikov. (foto: EPA)

Za konec pa še nekaj duhovitih predlogov za “policijsko ministrico” (vokabular njenega šefa Goloba) Tatjano Bobnar: lahko bi ga uporabili za zalivanje rož v Arboretumu Volčji potok, ali pa kot vodno atrakcijo za kopalce v Čateških toplicah. V tem primeru vsaj ne bi šlo za zlorabo tragedije Primorcev za nehigienične namene. Ne nazadnje gre za precej “nestrokovno” ravnanje, kar je vodni top tudi sam jasno pokazal … Je pa sreča v nesreči to, da je Šarec kot izkušen burkež v celotno tragedijo vnesel kanček komedije.

Ko “lubadar” daje inštrukcije iz “štroma”
Lahko bi malce cinično rekli, da gre za “srečo v nesreči”. Videoposnetek prikazuje, kako ministrica Bobnarjeva pojasnjuje, da je na policijskem vodnem topu “prišlo do okvare” ... Ob tem je za komičen vložek poskrbel obrambni minister Marjan Šarec, ki je kolegici vskočil v besedo in v dobro voljo spravil celo župana občine Miren – Kostanjevica Mauricija Humarja: “Šel je štarter, ampak so takoj odpravili težavo, ker je bila ena žička pri izdelavi preveč ‘zacvikana’.”

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...