Transspolnik in kandidat za guvernerja Caitlyn Jenner proti vključevanju transspolnikov v dekliški šport, nato je sledil preobrat

Datum:

Caitlyn Jenner, nekoč olimpijec, potem ženska, že dalj časa transspolnik, zdaj pa tudi kandidat za kalifornijskega guvernerja je izrazil nasprotovanje vključevanju transspolnikov v dekliški šport. Po mnenju Jennerja gre za vprašanje pravičnosti. Njegovo nasprotovanje pa je trajalo le kratek čas, saj je sledila še izjava za javnost v kateri trdi, da bi morali vsi imeti možnost vključevanja v šport ne glede na identiteto, ki si jo sami izberejo.

                   

Potem ko se je Bruce Jenner počutil zapostavljenega v resničnostnem šovu klana Kardashian se je odločil, da spremeni spol. Da bi pritegnil pozornost je obul visoke petke in se preimenoval v Caitlyn. Ker očitno tudi to ni delovalo, slavni transspolnik trenutno kandidira za kalifornijskega guverneja.

Kalifornija je bila moj dom skoraj 50 let. Sem sem prišel vedoč, da lahko tu vsakdo, ne glede na ozadje ali položaj v življenju, uresniči svoje sanje,” je ob naznanitvi svoje guvernerske kampanje povedal Jenner. A če je bilo to, da si je samo zamislil, da je ženska že dovolj, da so ga drugi začeli naslavljati kot žensko, so za guvernerja nekoliko višji standardi.

Jenner, ki je še nedavno vztrajal pri svoji privrženosti republikancem, je po poročanju Breitbarta odgovarjal tudi na vprašanja glede vključitve transspolnikov v dekliški šport. Ko so ga vprašali kaj meni o zakonodaji, ki so jo sprejeli v več zveznih državah, kjer so transspolnikom onemogočili sodelovanje v dekliških športih na podlagi biološkega spola, je Jenner povedal, da je to edino pravično.

Jenner klonil
“Gre za vprašanje pravičnosti. Zato nasprotujem tekmovanju bioloških dečkov, ki so transspolniki v dekliških športih v šoli,” je povedal Jenner. “Enostavno ni pravično. In moramo zaščititi dekliški šport v naših šolah.” Izjava za javnost, ki je prišla naknadno je bila drugačna. Tokrat je Jenner skušal ostati nevtralen. “Mislim, da si vsi zaslužijo priložnost biti vključeni v šport, ne glede na to kdo so, ali kot kaj se identificirajo.” Z drugimi besedami, Jenner je klonil.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki