Trgovine vseh večjih trgovcev so ob nedeljah znova odprte

Datum:

Običaj nakupovanja življenjskih potrebščin, še zlasti živil ob nedeljah, se ponovno vzpostavlja. Tako se obnavlja stanje, ki smo ga bili slovenski potrošniki vajeni še pred izbruhom pandemije novega koronavirusa. Že prejšnjo nedeljo so svoja vrata odprli pri Mercatorju, Tušu, Hoferju in Eurospinu, tokrat pa bodo enako storili tudi pri Sparu, Lidlu, Leclercu in Jagerju. 

                   

Vrata pa bodo z današnjim dnem odprli tudi v nakupovalni središčih, ki so pod okrilje SES, pod katerega spadajo: Citypark v Ljubljani, Aleja in center Vič, Citycenter v Celju in Europark v Mariboru. Vlada je sicer odlok o tem, da je prepovedano ponujati blago in storitve potrošnikom, s čimer je bilo v obdobju epidemije novega koronavirusa omejena večina dejavnosti, spremenila v prejšnjem tednu. Prvič po pričetku pandemije, so bile trgovine posledično, lahko odprte že preteklo nedeljo, poroča STA.

Janševa vlada si je v spomladanskem času sicer prizadevala, da bi bile ob nedeljah trgovine zaprte: “S spremembo Zakona o trgovini bi uresničili voljo volivcev, izraženo na referendumu, in sicer, da so trgovine večino nedelj in praznikov zaprte,” je dejal poslanec SDS Janez Moškrič. Posameznikom bi tako, po njegovem prepričanju, zagotovili možnost za kakovostno preživljanje tako prostega časa kot tudi socialnega življenja.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj vse so do sedaj uspeli izvedeti o 20-letnem strelcu na Trumpa

20-letni strelec Thomas Crooks, ki je poskušal ubiti nekdanjega...

Magija gorskih jezer: Nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne se je ob jezeru pri Borovljah,...

36-letnik je med policijskim pridržanjem izgubil zavest in v bolnišnici umrl

V soboto ponoči so zaradi kršenja javnega reda in...