Trump na množičnem shodu podpornikov: Bidnova zloraba oblasti je grožnja ameriški svobodi!

Datum:

Ni nadzornejšega dokaza resničnih groženj ameriški svobodi kot tisti pred nekaj tedni, ko smo bili priče eni najbolj šokantnih zlorab oblasti katerekoli administracije v ameriški zgodovini,” je v svojem prvem javnem nastopu od preiskave 8. avgusta zatrdil Donald Trump.

                   

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je na sobotnem shodu v Pensilvaniji ostro kritiziral demokrate in svojega naslednika na položaju Joeja Bidna, ki ga je označil za “sovražnika države”. Preiskavo FBI na svojem posestvu na Floridi je na zborovanju pred novembrskimi vmesnimi volitvami obsodil kot zlorabo oblasti. Preiskali so celo sobo njegovega sina Barrona, kar je ocenil kot škandal.

Pred množico navdušenih podpornikov v mestu je izrazil prepričanje, da bo ta “zloraba zakona” imela posledice, “kakršnih ni še nihče videl“, navaja njegove besede francoska tiskovna agencija AFP.

Trump: Biden je imel najbolj hudoben in razdiralen govor
Kritičen je bil tudi do Bidnovega govora, v katerem je trenutni predsednik ZDA minuli teden prav tako v Pensilvaniji dejal, da Trump in njegovi privrženci, ki sprejemajo ideologijo Naredimo Ameriko spet veliko, predstavljajo ekstremizem, ki ogroža temelje republike. Svoje podpornike je Biden pozval, naj se temu uprejo. Trump je Bidnove besede v soboto označil za “najbolj hudoben, sovražen in razdiralen govor, kar ga je kdaj podal kak ameriški predsednik“. “On je sovražnik države,” je zatrdil in dodal, da nevarnost za demokracijo prihaja s skrajne levice, ne desnice.

Trump je v Pensilvaniji zbral množico podpornikov. (Foto: epa)

Demokratom kaže slabo, Biden uporablja udarce pod pasom
Trump je spregovoril na zborovanju pred novembrskimi vmesnimi volitvami, na katerih Bidnovim demokratom grozi možnost izgube večine v obeh domovih kongresa. V poskusih, da bi jo obdržal, Biden poskuša volitve spremeniti v referendum o Trumpu. Tako Biden kot Trump sta Pensilvanijo, enega ključnih volilnih bojišč, obiskala v času, ko še odmeva preiskava zvezne policije FBI na Trumpovem posestvu Mar-a-Lago na Floridi. Glede na objave pravosodnega ministrstva so agenti tam med drugim zasegli strogo zaupne dokumente.

Foto: epa

Nekdanji predsednik je predmet preiskave zaradi suma, da je z njimi neprimerno ravnal. Trump sicer trdi, da jih ima pravico obdržati, vendar po zakonu pripadajo nacionalnemu arhivu.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj vse so do sedaj uspeli izvedeti o 20-letnem strelcu na Trumpa

20-letni strelec Thomas Crooks, ki je poskušal ubiti nekdanjega...

Magija gorskih jezer – nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne se je ob jezeru pri Borovljah,...