Trump, Orbán in Morawiecki s skupno podporo španskemu domoljubnemu voditelju Abascalu

Datum:

Konzervativni voditelji z vsega sveta so enoglasno podprli špansko konzervativno stranko Vox in njenega vodjo Santiaga Abascala. V videoposnetkih s spleta si lahko ogledamo utrinke dogajanja z nedeljskega konzervativnega shoda stranke v Madridu. 

Tako predsednika vlade Madžarske in Poljske, Viktor Orbán in Mateusz Morawiecki, kot tudi najverjetnejša prihodnja italijanska premierka Giorgia Meloni in bivši ameriški predsednik Donald Trump so vsi po vrsti izrekli čestitke in izrazili podporo stranki, ki beleži volilne uspehe širom po državi. Trump je v kratkem videoposnetku, ki ga je posnel na zasebnem letalu, hvalil domoljubno stranko Vox za njeno zavezanost k promociji konzervativnih vrednot. Prav tako se je zahvalil njenemu voditelju Santiagu Abascalu za “neverjetno delo, ki ga opravlja”, poroča Remix News

Kot je še poudaril, smo v edinstveni situaciji, vendar moramo zaščititi svoje državne meje. Obenem je še dejal, da je Španija odlična država, zaželel ji je, da takšna ostane še naprej. Zahvalil se je njeni konzervativni stranki, ki prebivalcem Španije in prebivalcem sveta posreduje pozitivna sporočila, Santiagu pa se je zahvalil za njegovo opravljeno delo. Na tisoče podpornikov Voxa je prišlo podpret shod v španski prestolnici, kjer so mahali s španskimi zastavami in vzklikali.

https://twitter.com/vox_es/status/1579067362195931136?s=20&t=D4FP5ql7jXdSwHQzDBExTA

Podporo stranki sta ponudila tudi nekdanji kolumbijski predsednik Álvarom Uribe in ameriški republikanski senator Ted Cruz. Zbrane je nagovoril tudi Orbán, ki je med drugim dejal, da gre za “dober običaj, da se vsako leto zberejo pod španskimi zastavami”. Enako ravnajo tudi na Madžarskem, ker je to dobro za njihova srca in duše, pa tudi zato, ker “povzroča srčne infarkte globalističnim liberalcem”. Evropske konzervativce je hkrati pozval, naj se še naprej spopadajo z izzivi, s katerimi se sooča Evropa. Potrebno je nadaljevati z bojem za nacionalne interese. 

Orban: Zavarujmo naš način življenja, kulturo, otroke in družine pred globalistično ideologijo!
Orbán je prepričan, da se je treba zoperstaviti bruseljskim birokratom, naše običaje in suverenost pa ohraniti. Poleg tega je še poudaril, da evropski konzervativci ne morejo dovoliti milijonom ilegalcev invazije na države Evropske unije. Politične zaveznike je pozval, naj varujejo naš način življenja in kulturo, branijo naše otroke in družine pred globalistično ideologijo. Pristavil je še, da je vlak iz Rima pravkar pripeljal v Bruselj. S tem je imel v mislih nedavno volilno zmago Melonijeve, vlak iz Madrida pa bo odpeljal kmalu.

Melonijeva sama pa je za to priložnost vnaprej posnela skoraj devetminutni nagovor za špansko občinstvo. Dejala je, naj nadaljuje s “ponižnostjo in resnico”, kar bodo ljudje razumeli. “Nismo pošasti in ljudje to razumejo. Naj živi Španija, naj živi Italija, naj živijo evropski domoljubi,” je še dejala. Samo z zmago v naših državah lahko Evropa postane politični velikan, kot si ga želimo, in ne birokratski velikan. Poljski premier Morawiecki pa se je dogodka udeležil tudi v živo. Priložnost je izkoristil za ostro kritiko trenutne poti, ki jo je ubrala EU, zavezništvo pa obtožil, da je tradiciji obrnila hrbet.

Morawiecki: Ne bom se opravičeval za dejstvo, da sem Poljak in da sem kristjan!
Posvaril je, da bruseljski birokrati širijo svoje pristojnosti z namenom ustvariti “transnacionalno pošast”, ki bi bila oropana resničnih, tradicionalnih vrednot in duše. Že leta v Evropi poteka tiha vojna proti vrednotam, na katerih je zgrajena naša civilizacija. “Vsi mi smo otroci krščanske civilizacije in tega ne smemo pozabiti. Ne bom se opravičeval za dejstvo, da sem Poljak in da sem kristjan ter da sem nekdo, ki je zavezan domnevno zastarelim vrednotam, kot so resnica, svoboda, solidarnost, pravo in pravičnost.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...