Trump sprejel izvršni ukaz, ki prepoveduje širjenje škodljive levičarske ideologije v državnih agencijah, vojski, podjetjih ki sodelujejo z državo in univerzami, ki prejemajo državni denar!

Datum:

Po tem, ko je več zveznih agencij prezrlo dopis Bele hiše, naj prenehajo s širjenjem tako imenovane kritične teorije rase, je stvar v roke vzel sam ameriški predsednik Donald Trump in podpisal izvršni ukaz po katerem je prepovedano širiti ideologijo, ki deli na podlagi rase in spola v ameriški vojski, podjetjih ki sodelujejo z državo, in ustanovah, ki od države prejemajo denarna sredstva.

“Pred nekaj tedni sem prepovedal indoktrinacijo vladnih uslužbencev v ideologijo osnovano na spolu in rasi, ki razdvaja in škodi,” je preko Twitterja sporočil ameriški predsednik Donald Trump.

“Danes sem to prepoved razširil na ljudi in podjetja, ki poslujejo z našo državo, z ameriško vojsko, vladnimi podizvajalci in prejemniki subvencij. Američane bi morali učiti, da so ponosni na našo veliko državo, in če niste, potem tu ni nič za vas!” je bil oster Trump.

Trumpov najnovejši izvršni ukaz o prepovedi širjenja kritične teorije rase, preko tako imenovanega izobraževanja o raznolikosti, ne vključuje samo državnih agencij, temveč tudi vojsko, visokošolske zavode za izobraževanje ter vsa podjetja, ki sodelujejo z državo. Trump je levičarje udaril tam kjer najbolj boli.

Namreč, širjenje protiameriške propagande, podpihovanje izgredov in opravičevanje kriminala, kar so aktivno počeli na prenekateri ameriški univerzi, bo po hitrem postopku končano, saj bodo univerze in kolidži postavljeni pred izbiro, če bodo širili svojo ideologijo, bodo ostali brez državnih sredstev.

Trumpov izvršni ukaz ima tako veliko večji doseg kot zgolj agencije, ki spadajo pod ameriško izvršno oblast. Vpliva namreč tudi na vse ostale, ki od države prejemajo kakršnakoli denarna sredstva, ali pa delajo za državo kot pogodbeniki.

Izvršni ukaz jasno definira “koncepte, ki razdvajajo” kot prepovedane. Pri RT so kot primer izpostavili stereotipizacijo rase in spola, ki je po Trumpovem izvršnem ukazu definirana kot “pripisovanje lastnosti, vrednot, moralnih in etičnih pravil, privilegijev, statusa in prepričanj k rasi ali spolu, ali posamezniku zato, ker je določene rase ali spola.”

Ob tem je bilo pravosodnemu ministrstvu naročeno, da obravnava “izobraževanje na delu, ki predava o konceptih, ki razdvajajo” kot sovražno delovno okolje, kar se lahko sodno preganja v skladu z zakonom o državljanskih pravicah. Trumpov izvršni ukaz ni zgolj ustavil kuge, ki jo predstavlja levičarska ideologija, temveč je vojno idej potisnil nazaj v svet akademikov in velikih korporacij, ki že lep čas utrujajo s svojimi do belcev nastrojenimi slogani in reklamnimi sporočili.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...

Z motorjem varno v poletje

V poletnih mesecih, še posebej pa ob koncih tedna,...

Kako se znebiti vrtnih polžev

Vrtni polži lahko povzročijo precej škode na vrtu, saj...