Trump vrača udarec: Bo CNN morala plačati zaradi obrekovanja kot teoretik zarote Alex Jones?

Datum:

Bivši ameriški predsednik Donald Trump je v ponedeljek v zvezni državi Florida vložil tožbo na okrožnem sodišču zoper levičarsko televizijo CNN. Obtožuje jo kampanje obrekovanja zaradi strahu, da bi leta 2024 vnovič vložil predsedniško kandidaturo. Zahteva 475 milijonov dolarjev odškodnine. 

“CNN je skušala uporabiti svoj ogromen vpliv – domnevno kot zaupanja vreden vir novic – da bi tožnika očrnila v zavesti svojih gledalcev in ga politično porazila,” so v 29 strani dolgi tožbi pojasnili odvetniki nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa. Prepričani so, da gre za usklajena prizadevanja te medijske hiše, da bi se politično ravnotežje nagnilo na levo. CNN namreč skuša Trumpu prilepiti serijo vse bolj škandaloznih, neresničnih in obrekljivih nalepk, poroča STA.

Primeri “nalepk”: “rasist”, “ruski hlapec”, upornik” in celo “Hitler”. Trump je podal zahtevo za sojenje pred poroto. Kot je znano, je bilo škodoželjno poročanje medijskih gigantov, CNN, New York Timesa, vir napetih odnosov. Poročanje nekaterih medijev je večkrat oklical za “lažne novice”. V prihajajočih tednih in mesecih namerava vložiti tudi tožbe proti večjemu številu drugih medijskih hiš.

Trump Tower, CNN (Foto: epa)

Temu naj bi botrovale lažne novice, obrekovanja ter druge nepravilnosti, tudi takšne, ki se nanašajo na volitve leta 2020. Razmišlja pa tudi o sprožitvi ustreznih ukrepov proti kongresnemu odboru, ki se posveča preiskavi napada peščice domnevnih Trumpovih občudovalcev na kongres januarja 2021. Odboru očita nezainteresiranost za preiskavo obsežnih goljufij na volitvah za predsednika države. Trump je namreč prepričan, da je do goljufij prišlo.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....