Trumpova kampanja je po viralni zaporniški fotografiji zbrala več kot 7 milijonov dolarjev

Datum:

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump se je, tako kot je napovedal, v četrtek predal oblastem v ameriški zvezni državi Georgia. Tako kot drugi obtoženci v zadevi, ki so se do zdaj predali, so tudi Trumpu med postopkom pridržanja naredili t. i. zaporniško fotografijo obraza. Fotografijo pa je Trump sam objavil na omrežju X profilu, ki je hitro postala viralna.

                   

Donald Trump se je v četrtek prvič po dveh letih vrnil na Twitter (po novem omrežje X), kjer je objavil zaporniško fotografijo in povezavo, ki njegove podpornike usmerja, naj donirajo za njegovo kampanjo. Ob tem pa je z velikimi črkami pripisal: “Vmešavanje v volitve. Nikoli se ne predajte.”

“Če vam gre slabo zaradi zloveščih ljudi, ki trenutno nadzorujejo našo državo, niti ne razmišljajte o donaciji,” je pisalo na Trumpovi spletni strani. “Če pa lahko, prosim, prispevajte, da iz Bele hiše izženemo Joea Bidna in rešimo Ameriko v tem temnem poglavju zgodovine našega naroda.” Trumpova kampanja je ob tem prodajala tudi majice in ostalo blago z zaporniško fotografijo in napisom “Nikoli se ne predajte!”.

“V zadnjih treh tednih je bilo zbranih skoraj 20 milijonov dolarjev, kar sovpada z obtožnico v DC-ju in fotografijo v Atlanti. 7,1 milijona dolarjev od četrtka (od fotografije v Atlanti). 4,18 milijona dolarjev samo v petek, kar je bil najbolj donosen dan v celotni kampanji. Organski denar je skokovito narasel, zlasti po tem, ko je Trump objavil sliko na Twitterju in dodal povezavo na spletno stran,” pa je dejal Trumpov svetovalec Steven Cheung.

Trump, ki je skupaj z 18 drugimi obtožen izsiljevanja in dogovarjanja za razveljavitev izida volitev leta 2020 v tej južni ameriški zvezni državi, je v zaporu okrožja Fulton v Atlanti preživel okoli 20 minut, preden je v avtomobilski koloni odšel na letališče, od koder je odletel v zasebnem letalu.

Pred tem je zbranim novinarjem na letališču dejal, da je to “zelo žalosten dan za Ameriko”, saj ni naredil ničesar narobe. Poudaril je, da bi moral imeti pravico do izpodbijanja izida volitev, saj da so bile prirejene in ukradene. Pravi, da ga sodno preganjajo, ker želijo vplivati na predsedniško tekmo za volitve prihodnje leto, saj je kljub štirim obtožnicam favorit za republikanskega predsedniškega kandidata.

Anita Gužvič

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...