Tucker Carlson odslej na Twitterju

Datum:

Nekdanji voditelj Fox News Tucker Carlson je v torek popoldne objavil, da začenja novo oddajo, ki bo gostovala na Twitterju.

                   

V zadnjih dneh so se pojavila poročila, da je o sodelovanju govoril z izvršnim direktorjem Twitterja Elonom Muskom. Carlson je to objavil v videu, objavljenem na Twitterju, kjer je omenil, da na svetu ni več veliko platform, ki promovirajo svobodo govora.

“Zadnji veliki, ki edini ostane na svetu, je Twitter, kjer smo zdaj,” je dejal Carlson. “Twitter že dolgo služi kot kraj, kjer se kali in razvija naš nacionalni pogovor. Twitter ni strankarska stran; tukaj so vsi dovoljeni. In mislimo, da je to dobra stvar.”

“In vendar večinoma novice, ki so analizirane na Twitterju, prihajajo iz medijskih organizacij, ki so same slabo prikrite propagandne postaje,” je nadaljeval. “To vidite na kabelskih novicah, o tem govorite na Twitterju. Rezultat se morda zdi kot razprava, a v resnici so varuhi informacij še vedno glavni. Mislimo, da je to slab sistem. Točno vemo, kako deluje, in tega smo siti.”

“Kmalu bomo na Twitterju prenesli novo različico oddaje, ki smo jo delali zadnjih šest let in pol,” je zaključil. “Prinesli bomo tudi nekaj drugih stvari, o katerih vam bomo povedali. Toda za zdaj smo samo hvaležni, da smo tukaj. Svoboda govora je glavna pravica, ki jo imate, brez nje nimate drugih. Se vidimo kmalu.”

V posnetku Carlson pravi, da mediji pogosto govorijo stvari, ki so resnične, vendar zavajajo občinstvo z zamolčanimi informacijami, ki spremenijo celotno zgodbo.

“Če vam povem, da je bil moški neupravičeno aretiran zaradi oboroženega ropa, ki strogo gledano ni laž, so mu morda na tej točki podtaknili, ni bilo sojenja, tako da nihče ne more zares reči,” je dejal Carlson. “Če pa ne omenim dejstva, da je bil isti človek že šestkrat aretiran zaradi istega kaznivega dejanja, vas res obveščam? Ne. Zavajam te.”

Novica o Carlsonovi oddaji je prišla po tem, ko je Axios na začetku tedna poročal, da so Carlsonovi zavezniki pripravljeni začeti napadati Fox News, če ga mreža ne izpusti iz pogodbe, na podlagi katere bi mu plačevali 20 milijonov dolarjev na leto, da bi ga držala ob strani do januarja 2025.

Carlsonov ugledni odvetnik Bryan Freedman, ki ga je prav tako angažiral nedavno odpuščeni sovoditelj CNN-a Don Lemon, je v izjavi dejal: “Zamisel, da bo kdorkoli utišal Tuckerja in mu preprečil, da bi govoril s svojim občinstvom, je več kot nesmiselna.”

V poročilu piše, da je bil Carlson zaposlen z “načrtovanjem lastnega medijskega imperija,” potem ko ga je Fox News pustil ob strani, vendar ne more storiti ničesar, razen če ga izpustijo iz pogodbe. Carlsonova selitev na Twitter sledi selitvi voditelja Daily Wire Matta Walsha na platformo po cenzuri YouTuba.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...