Tuno, ujeto pri Pelješcu, so popolnoma pogrizli morski psi

Datum:

V bližini polotoka Pelješac so ribiči ujeli tuno, s katero se je pred tem očitno pogostil morski pes. V Jadranu ni morskih psov – so z nasmejanimi obrazi objavili fotografijo tune na Facebook strani Tuna bar Pelješac.

Spomnimo, vrhunski poznavalec morskih psov, čigar biografije se lahko sramujejo veliko starejši od njega, morski biolog in patobiolog Andrej Gajić je za portal Morski.hr povedal, da je v vzhodnem Jadranu zabeleženih 36 vrst morskih psov. Nedavne študije so sicer pokazale, da obstaja veliko večja verjetnost, da bo oseba umrla med fotografiranjem selfija, kot pa zaradi napada morskega psa. “V več kot 14 letih potapljanja sem imel več izjemno nevarnih situacij, ki so bile vedno izključno moja krivda,” je povedal Gajić, ki je v svoji karieri srečal več kot 50 vrst morskih psov in raž.

Zadnji, ki je umrl zaradi napada morskega psa v Jadranu, je bil Nemec Rolf Schneider, davnega leta 1974 v Lokvi Rogoznici pri Omišu. Schneider je izgubil del noge in na plaži izkrvavel. Leta 2008 se je v bližini zaliva Stončica na Visu zgodil napad na slovenskega potapljača Damjana Peska. Morskega psa je takrat verjetno pritegnila kri sveže ulovljene ribe, ki jo je imel potapljač za pasom, sicer verjetno do napada ne bi prišlo. Morski pes mu je takrat skoraj odgriznil nogo, mladi potapljač pa je ostal invalid za vse življenje.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Bo policija ustavila nasilneža na Možino preden bo prepozno?

"A kdo pozna tega tipa? Prejle se je drl...

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

Četrtkova novinarska konferenca društva 1. oktober se je začela...

Nočna zapora Dunajske ceste

Zaradi dostave konstrukcije viadukta bo danes in v nedeljo...