Tuno, ujeto pri Pelješcu, so popolnoma pogrizli morski psi

Datum:

V bližini polotoka Pelješac so ribiči ujeli tuno, s katero se je pred tem očitno pogostil morski pes. V Jadranu ni morskih psov – so z nasmejanimi obrazi objavili fotografijo tune na Facebook strani Tuna bar Pelješac.

Spomnimo, vrhunski poznavalec morskih psov, čigar biografije se lahko sramujejo veliko starejši od njega, morski biolog in patobiolog Andrej Gajić je za portal Morski.hr povedal, da je v vzhodnem Jadranu zabeleženih 36 vrst morskih psov. Nedavne študije so sicer pokazale, da obstaja veliko večja verjetnost, da bo oseba umrla med fotografiranjem selfija, kot pa zaradi napada morskega psa. “V več kot 14 letih potapljanja sem imel več izjemno nevarnih situacij, ki so bile vedno izključno moja krivda,” je povedal Gajić, ki je v svoji karieri srečal več kot 50 vrst morskih psov in raž.

Zadnji, ki je umrl zaradi napada morskega psa v Jadranu, je bil Nemec Rolf Schneider, davnega leta 1974 v Lokvi Rogoznici pri Omišu. Schneider je izgubil del noge in na plaži izkrvavel. Leta 2008 se je v bližini zaliva Stončica na Visu zgodil napad na slovenskega potapljača Damjana Peska. Morskega psa je takrat verjetno pritegnila kri sveže ulovljene ribe, ki jo je imel potapljač za pasom, sicer verjetno do napada ne bi prišlo. Morski pes mu je takrat skoraj odgriznil nogo, mladi potapljač pa je ostal invalid za vse življenje.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroci v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...

Franc Jager je slovenski podjetnik leta

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu...