Ukrajinske oborožene sile so osvobodile velik del Severnodonecka

Datum:

Ukrajinska vojska je osvobodila obsežna območja Severnodonecka in Ruse pregnala iz južnih predmestij. Uspešen protinapad na območju, ki je za Kremelj prioriteta, dokazuje, da ruska vojska izgublja svojo bojno moč. 

                   

V nedeljo je ukrajinska vojska nadaljevala uspešne protinapade na različnih območjih v državi, pri tem pa osvobodila obsežna območja Severnodonecka, mesta v luganskem okrožju, kjer je zadnje dni Rusija skoncentrirala večino svojih oboroženih sil, poroča Polska Agencja Prasowa.

Ruski viri pa navajajo, da naj bi Ukrajinci začeli protiofenzivo severno od Harkova, ki se nahaja na severovzhodu Ukrajine, kar je dokaz, da ukrajinske oborožene sile še naprej pritiskajo na ruske obrambne linije, v bližini ukrajinsko-ruske meje. Verjetno skušajo izkoristiti dejstvo, da je Moskva osredotočila napade na Severnodoneck.

https://twitter.com/Militarylandnet/status/1533753704272257024?s=20&t=NHG8jhAlWoej_q9IMIDctA

Razmere dajejo slutiti na pešanje ruskih bojnih moči, čeravno kremeljski režim še naprej preusmerja vojake in oborožitev na območje Severnodonecka in Lisičanska. V zadnjih 48 urah je Ukrajincem uspelo okupatorja odbiti na vzhodne obronke mesta in z južnih predmestij.

Ukrajinci so likvidirali že sedmega ruskega generala
Obenem so Ukrajinci likvidirali še enega ruskega generala Romana Kutuzova, ki naj bi umrl v bojih v bližini Popasne v luganskem okrožju. Kutuzov je vsaj že sedmi ubiti ruski general od pričetka invazije. Svojo nemoč in frustracije ruska stran skuša kompenzirati z raketnimi napadi na Kijev, ki je več kot mesec dni užival mir.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki