Ukrajinski napad na krimsko vojaško letališče za Putina predstavlja velik udarec – ta je zamenjal poveljnika črnomorske flote

Datum:

Vodja ruske Črnomorske flote Igor Osipov je bil odpuščen. Razlog naj bi bilo uničenje ruskega vojaškega letališča na polotoku Krim, v izvedbi ukrajinskih oboroženih sil. 

                   

Nov vodja ruske Črnomorske flote je postal viceadmiral Viktor Sokolov. Informacijo o odpustitvi Osipova je podal svetovalec ministra za notranje zadeve Ukrajine Anton Heraščenko, na družbenem omrežju Telegram. Eksplozije na vojaškem letališču Saki na Krimu, so bile za ruskega predsednika Vladimirja Putina večji udarec kot potopitev ruske križarke Moskva, poroča Polska Agencja Prasowa.

Zadeva ima večjo težo, tako v materialnem, kot tudi v moralnem smislu. Cel svet je namreč lahko videl, da je bil ključni vojaški objekt nezastražen. Ukrajinska stran je ocenila, da je bila v napadu uničena ruska vojaška oprema vredna med 650 – 850 milijonov dolarjev.

Rusko transportno vojaško letalo Il-76. (Foto: wikimedia commons)

Iz ameriških satelitskih posnetkov, ki so nastali nekaj ur pred napadom je razvidno, da je bilo na letališču Saki preko 20 letal, zlasti vojaški lovci Su-30SM in izvidniška letala Su-24MR. Prav tako je bilo na mestu še težko transportno letalo iljušin Il-76 in nekaj helikopterjev. Letalsko bazo Saki v kraju Novofedorivka, so ruske oborožene sile pred tem uporabljale za zračne napade na Ukrajino.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Sukičeva vrača udarec: Kordiša je označila za kanibala v lastnih vrstah!

Dobrodošli v bizarnem svetu Levice. V svetu, v katerem...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Jedrska renesansa v svetu, Slovenija pa jo sabotira

Jedrska energija se na svetovnem nivoju vrača kot način...

Velika zmaga SDS; vladajoča koalicija doživela poraz

Za nami so evropske volitve, ki so pozitivno prevetrile...