Ukrajinski napad na krimsko vojaško letališče za Putina predstavlja velik udarec – ta je zamenjal poveljnika črnomorske flote

Datum:

Vodja ruske Črnomorske flote Igor Osipov je bil odpuščen. Razlog naj bi bilo uničenje ruskega vojaškega letališča na polotoku Krim, v izvedbi ukrajinskih oboroženih sil. 

Nov vodja ruske Črnomorske flote je postal viceadmiral Viktor Sokolov. Informacijo o odpustitvi Osipova je podal svetovalec ministra za notranje zadeve Ukrajine Anton Heraščenko, na družbenem omrežju Telegram. Eksplozije na vojaškem letališču Saki na Krimu, so bile za ruskega predsednika Vladimirja Putina večji udarec kot potopitev ruske križarke Moskva, poroča Polska Agencja Prasowa.

Zadeva ima večjo težo, tako v materialnem, kot tudi v moralnem smislu. Cel svet je namreč lahko videl, da je bil ključni vojaški objekt nezastražen. Ukrajinska stran je ocenila, da je bila v napadu uničena ruska vojaška oprema vredna med 650 – 850 milijonov dolarjev.

Rusko transportno vojaško letalo Il-76. (Foto: wikimedia commons)

Iz ameriških satelitskih posnetkov, ki so nastali nekaj ur pred napadom je razvidno, da je bilo na letališču Saki preko 20 letal, zlasti vojaški lovci Su-30SM in izvidniška letala Su-24MR. Prav tako je bilo na mestu še težko transportno letalo iljušin Il-76 in nekaj helikopterjev. Letalsko bazo Saki v kraju Novofedorivka, so ruske oborožene sile pred tem uporabljale za zračne napade na Ukrajino.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...