Urednik Večera Matija Stepišnik in njegove pobožne želje: Za župana Maribora si želi do vratu zadolženega Arsenoviča, do županskega stolčka pa naj bi mu pomagal kar s prirejenimi anketami?!

Datum:

Matija Stepišnik se je očitno odločil, da bo s svojim levičarskim trobilom Večer poskrbel, da omogoči zloglasnemu Saši Arsenoviču, da zajaha županski stolček v Mariboru. Tako bi tudi v štajerski prestolnici na čelu mesta dobili svojega južnjaka. A kaj to pomeni, je dobro razvidno že iz Ljubljane, kjer je (pre)dolgo vladal Zoran Janković. Medtem ko mu je bila prioriteta zgraditi nogometni stadion Stožice, je avtobusna postaja v Ljubljani še vedno takšna, kot je bila ob ustanovitvi leta 1961. Boste Štajerci lahko prenesli še en tak udarec, kot ga je mestu zadal Andrej Fištravec?

                   

Levičarsko trobilo Večer je izvedlo javnomnenjsko anketo, v kateri ugotavlja, da Andreju Fištravcu grozi izbris s političnega prizorišča. Medtem ko bo, kot vse kaže, Fištravec odpeketal s političnega parketa, pa bo nanj prišel zloglasni podjetnik Saša Arsenovič, vsaj po željah (in mokrih sanjah) urednika Večera Matije Stepišnika. Večerova javnomnenjska anketa namreč razkriva, da bi Fištravec pristal šele na petem mestu med vsemi županskimi kandidati. “Če se bodo izidi raziskave preslikali v dan volitev, bo to pomenilo popoln izbris z mariborskega političnega prizorišča,” mu napovedujejo črne oblake. Medtem pa so Arsenoviču izmerili drugo mesto, takoj za Kanglerjem. Tako naj bi za Franca Kanglerja glasovalo 28,4 odstotka vprašanih, za Arsenoviča pa le 7,7 odstotne točke manj, torej 20,7 odstotka.

Arsenović dolguje kar 8,5 milijona evrov
Večerov članek je nemudoma povzela tudi Slovenska tiskovna agencija, kjer so dodali, da je Arsenovič “kandidat šele 10 dni, zato mu prva merjenja kažejo visok potencial, sploh med tistimi, ki v njem vidijo odrešitev v sprva ‘grozeči’ (ne)izbiri med Fištravcem in Kanglerjem. Njegov predznak je levosredinski, a kot doslej nepolitik lahko računa na volivce, ki manj odločajo po ideoloških vatlih, želijo svežino in nočejo vračanja v preteklost. Njegova stava, a hkrati ključna past so njegovi posli. Nadvse prepričljivo bo moral pojasniti, kako bi ločil zasebne in občinske posle lastnika Arsenoviča in župana Arsenoviča”. Medtem pa se Štajerci zgražajo, kako jim Večer poskuša podtakniti Arsenoviča kot novega župana, saj je večini jasno, da nekdo, ki ni ravno vzoren podjetnik, verjetno ne more dobro voditi niti občine. Dovolj zgovoren podatek, kako uspešen podjetnik je Arsenovič, njegov posel temelji na gostinstvu, je namreč že ta, da so podjetja in nepremičnine v njegovi lasti visoko zadolžene, kar bi lahko potrdilo govorice, da se Arsenovič odpravlja v politiko zato, da bi lažje servisiral financiranje svojih kreditov preko javnih naročil.

Po javno dostopnih podatkih Arsenović trenutno dolguje 8,5 milijona evrov. Večina njegovih načrtovanih projektov pa je na takšen ali drugače način povezana z mestno občino ali državnimi organi. Samo od Nove KBM si je izposodil pet milijonov evrov! Kako jih bo kot župan vrnil in kako bo, če na volitvah zmaga, hkrati vodil občino in svoje do vratu zadolženo podjetje, doslej ni povedal.

Saša Arsenović (Foto: STA)

V tem pogledu tudi njegova napoved, da bo zadržal lastništvo nad svojimi podjetji, operativo pa “prepustil sodelavcem”, ne pije vode, če govorimo o obstoječi zakonodaji o integriteti in preprečevanju korupcije. Ravno tako pa je na Mestni občini Maribor zaposlena Arsenovičeva nekdanja partnerica, Nina Kirbiš, ki jo je zaposlila sedanja županska ekipa Andreja Fištravca.

Kandidat SMC za mariborskega župana, podjetnik Aleksander Saša Arsenovič pravi, da je njegov vzornik Zoran Janković. Naklonjenost med Jankovićem in Arsenovičem je obojestranska, saj naj bi se tudi Janković v ožjih družbah rad pohvalil, da je Saša Arsenovič “njegov človek”. Dejstvo je, da tudi Arsenovičeva prva izbira menda ni bila SMC, a se ga je SDS uspešno ognila, ravno tako pa ga niso želeli podpreti v SD.

Zaradi vsega naštetega so številni prepričani, da Stepišnikov Večer vsiljuje Arsenoviča kot idealnega bodočega župana Maribora, v ozadju naj bi bili močni interesi posameznikov, predvsem kroga okrog SMC, ki danes velja za najbolj skorumpirano stranko v državi, ter okrog Jankovića. Njuna simpatija ni več nobeno presenečenje.

J. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

Zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se je...