Uspeh Trumpove ekonomije: V ZDA več prostih delovnih mest od števila brezposelnih, državna blagajna beleži presežek

Datum:

V ZDA te dni beležijo zgodovinski uspeh. Prvič v zgodovini je število prostih delovnih mest preseglo število brezposelnih. Drugi uspeh pa je največji presežek v državnem proračunu v količini pobranih davkov v enem mesecu.

                   

Po podatkih ministrstva za delo je bilo v marcu prostih 6,6 milijona delovnih mest, kar v kombinaciji s trenutno 3,9-odstotno stopnjo brezposelnosti v ZDA pomeni, da je na voljo več delovnih mest, kot pa je brezposelnih.

Seveda, to še ne pomeni, da je s tem problem brezposelnosti rešen. A kar je vsekakor vzpodbudno, je, kot poroča Breitbart, ponovno ujemanje med večjim številom prostih delovnih mest ter zmanjšanjem brezposelnosti. Namreč, zaradi politike prejšnje administracije je prišlo do odstopanja med obema. Število prostih delovnih mest je vztrajno raslo, a zaradi uvoza poceni tuje delovne sile s pomočjo programa viz število brezposelnih ni nikoli upadalo.

Novi rekordi
V aprilu je zvezna vlada po poročanju Daily Wire zbrala rekordno vsoto 515 milijard dolarjev davkov, od tega pa je porabila zgolj 297 milijard. To je največji presežek v višini zbranih davkov v ZDA. Prejšnji rekord iz leta 2001 je znašal 190 milijard dolarjev. Zdajšnji je kar 28 milijard dolarjev težji.

Razlog za na splošno pozitivne trende naj bi bilo iskati v Trumpovi davčni reformi, ki je z znižanjem davkov tako za posameznike kot tudi za podjetja zagnala ameriško ekonomijo. Skupaj z novimi carinami na izdelke ter poostrenim nadzorom nad programom delovnih viz so rezultati politike, ki postavlja interese svojih državljanov pred interese globalistov, jasno razvidni.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...