Ustavni pravniki odločno: Zahtevamo pregled in revizijo 1000 neobrazloženih sklepov o zavrženju Ustavnega sodišča Republike Slovenije!

Datum:

Predsednik Ustavnega sodišča RS Rajko Knez. (Foto: STA)

Sodni zaostanki pod Knezom in Neradom poskočili
Glede na to, da večinski slovenski mediji krvavo branijo podobo družine Čeferin, je malo verjetno, da bo ustavni sodnik Rok Čeferin odstopil. Ob tem se lahko zmrazimo, da napake Čeferina in Pavčnika opravičujejo s tem, da se je to obema zgodilo “pomotoma” ter zaradi “preobremenjenosti”. Samo zato, ker oba ustavna sodnika v svojih zadevah sploh nista prebrala spisa. Če bi odprla vsaj eno stran, bi hitro opazila, da se morata izločiti. Zato se lahko samo vprašamo, kaj je bil dejanski vzrok njunih hudih strokovnih napak. Ob tem ne smemo pozabiti na aferi, v katero sta se ujela “tihi podpornik Mira Cerarja” Matej Acceto in njegov nadrejeni, predsednik US Rajko Knez.

Generalni sekretar Ustavnega sodišča RS dr. Sebastian Nerad. (Foto: STA)
Eden redkih pravnikov, ki se je upal javno izpostaviti je dr. Jurij Toplak. Le ta je v nastopu v oddaji Tema dneva z Luko Svetino ter v Odmevih z voditeljico Rosvito Pesek pojasnil veliko resničnih šokantnih dejstev o Ustavnem sodišču Republike Slovenije. Izpostavil je, da so se sodni zaostanki pod vodstvom Rajka Kneza in generalnega sekretarja Sebastiana Narada sodni zaostanki povečali iz treh na pet let. V posebne neverjetne “dogodivščine” se je zapletel Nerad.

Je le še ena tistih oseb, ki ga jezi, da anonimni Twitter žvižgači razkrivajo srhljive skrivnosti o napakah na najvišjem sodišču za človekove pravice ter odločanje o ustavnosti in zakonitosti. Nerada je v slabo voljo spravil profil Ustavno sodišče fan Slovenija. Le ta je razkril že nekaj zanimivih informacij za slovensko javnost. To ni bilo pogodu Neradu in je podjetju Twitter poslal zahtevo, da omenjeni profil ukine. To se ni zgodilo, saj je prav omenjeni twiteraški žvižgač v začetku februarja razkril, da je Rok Čeferin storil strokovno napako in da je popolna panika na US. Dober mesec dni kasneje je z dokumenti in dejstvi zgodbo predstavil Požareport.

Pravnik Toplak ekskluzivno na Novi24TV razkrije, da zadeva na Evropskem sodišču za človekove pravice stoji, ker jo zadržuje ena od tam zaposlenih Slovenk!
A to še ni nič. Ob tem ne smemo pozabiti, da je Nerad zavajal slovenske novinarje in slovensko javnost. Predvsem pa strokovno. Tako so se v kratkem času že odzvali zelo kritično dr. Verica Trstenjak, dr. Matej Avbelj in Toplak. V oddaji Tema dneva je Toplak povedal, kako dolgo so ga imeli za “norca” tako na US kot na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasborgu. Od US je dobil kopije komaj sedaj po medijskih pritiskih v naši državi nekaterih medijev, v ESČP pa je moral dvanajst dni pisati in klicati, čeprav so prej takšne dokumente vedno poslali v dveh dneh.

A kot je povedal Jurij Toplak ekskluzivno za Nova24TV, so mu pristojni na ESČP povedali, da z zadržano pritožbo upravlja slovenska enota, torej ena izmed zaposlenih Slovenk na ESČP. Odkrili smo, da imamo v tej najvišji sodni evropski instituciji zaposlene tri Slovenke, To so Ana Vilfan Vospernik, Tina Korošec in Katarina Zidar. Katera je kriva ali pa celo vse tri sodelujejo pri tej zadevi Čeferin, to je sedaj vprašanje? Mi bomo poslali novinarska vprašanja na ESČP in upamo, da dobimo zagotovljen odgovor.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

[Kavarna Hayek] Zala Klopčič: Nevladniki mladim zastrupljajo možgane

V zadnji oddaji Hayek se je voditelj Jože Biščak...

Kako kraljica aneksov deli milijone gradbenim baronom

Imena gradbenih baronov se v Sloveniji postopoma spreminjajo, za...

Slovenske družine so na drugem mestu najbolj obdavčenih v Evropi

V mnogih državah OECD je srednji razred opazil upad...