Uživancija na luksuznih lokacijah po vsem svetu: Fajonova uživala v Keniji, Pikalo v New Yorku in na Japonskem, Tomićeva v Venezueli, Šarec v Davosu, Bratuškova med šejki – na račun davkoplačevalcev in gostiteljev

Datum:

Podpredsednica slovenske vlade, sedanja ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in predsednica Desusa Aleksandra Pivec je v večinski slovenski javnosti predstavljena kot največja zločinka, ker naj bi na stroške podjetja Vinakras, občine Brdo in Izola prenočila. V nadaljevanju vam predstavljamo, na čigave stroške so uživali nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec, predsednica stranke SAB Alenka Bratušek, nekdanji minister za šolstvo, izobraževanje in šport dr. Jernej Pikalo, evropska poslanka iz vrst SD Tanja Fajon in poslanca Levice Violeta Tomić in Miha Kordiš. V prihajajočih dneh pa bomo z veseljem predstavili še druge vidne predstavnike leve politične elite, ki je na stroške davkoplačevalcev in gostiteljev uživala na luksuznih lokacijah po svetu. 

                   

Predstavljamo vam skrb izbrancev leve politične opcije, ki so v preteklosti ali na račun slovenskih davkoplačevalcev ali gostiteljev dogodkov uživali na različnih luksuznih lokacijah po svetu. Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec je odlično izkoriščal vse ugodnosti, ki mu jih je ponujala funkcija predsednika vlade. Tako si je domislil, kako bi lahko na davkoplačevalske stroške preživel družinski izlet na Dunaju. Spremljali so jih varnostniki. Med drugim je bil povod za izlet obisk živalskega vrta na Dunaju. V preteklosti smo že poročali, da je pot Marjana Šarca na Svetovni forum v Davos stala slovenske davkoplačevalce 13.212,02 evra. Vrednost apartmaja, v katerem je prespal, je 862,58 evra na noč.

V času Šarčeve vlade je svoje trenutke za luksuz izkoristila tudi nekdanja ministrica za infrastrukturo in predsednica SAB Alenka Bratušek. Med devetim in dvanajstim septembrom 2019 se je udeležila Svetovnega energetskega kongresa v Abu Dhabiju, v Združenih arabskih emiratih. Slogan kongresa je bil Energija za blaginjo. Davkoplačevalce je stala pot njene ekipe 16 tisoč evrov. Vendar, nočitev v enem izmed najbolj luksuznih hotelov na tridnevni konferenci nismo plačali davkoplačevalci, ampak organizatorji. Zadeva je bila nenavadna celo novinarjem Dela, ki so se spraševali komu koristijo eksotična potovanja Alenke Bratušek. Osrednji mediji so naredili iz domnevnih nočitev Aleksandre Pivec v Izoli in v Sežani medijsko afero. Glede na to, da so hotelske nastanitve v Abu Dabiju med najdražjimi na svetu, si lahko sami ustvarite vtis, v kakšen udobju je uživala Bratuškova.

Alenka Bratušek. (Foto: Twitter)

Jernej Pikalo v času Šarčeve vlade odšel na 22 poslovnih srečanj, trije dnevi v newyorškem hotelu Hilton stali Slovence 2200 evrov
V uživanju luksuza na račun slovenskih davkoplačevalcev je znal uživati tudi nekdanji minister za šolstvo, izobraževanje in šport v Šarčevi vladi dr. Jernej Pikalo. Dolgoletni akademski profesor je svoje navade prenesel na šolski resor, kjer si je na račun državljanov Slovenije privoščil marsikaj. Samo v letu 2019 je Pikalo odšel na 22 poslovnih potovanj, povprečno od dve do tri na mesec, seveda na račun davkoplačevalcev. 5.500 evrov za Japonsko, skoraj 2.000 evrov za dva dni v Minsku, trije dnevi v newyorškem hotelu Hilton za 2.200 evrov.

https://twitter.com/DarkoMrso/status/1226504806543581184

Afera s potovanji ministra Pikala je bila ena izmed tematik v oddaji Tarča na RTV Slovenija. Pikalo se je med oddajo še izmotaval, da gre ogromno število potovanj pripisati obsegu njegovega ministrstva, ki zajema vse od športa do znanosti. Po njegovih trditvah na ministrstvu velik delež povabil zavrnejo. Kakor je razvidno, minister za šolstvo rad uživa v razkošju, čeprav je to kakor zanikal. “Pri svojih stroških smo v primerjavi z drugimi ministrstvi in drugimi porabniki zelo skromni,” je dodal Pikalo, ki je poudaril, da “take poti stanejo, ampak vedno imajo namen. Mene pošilja vlada, ne pošiljam se sam.” Pikalo je pozabil omeniti, da sklep vladi, na podlagi katerega ga pošljejo na pot, predlaga ravno on sam kot minister.

Miha Kordiš je bival in potoval na račun obobužanih Venezuelcev. (Foto: STA)

Tanja Fajon uživala v Keniji,  poslanca Levice Violeta Tomić in Miha Kordiš brezplačno potovala in bivala na račun obubožanih Venezuelcev
Na strani vodilne političarke SD Tanje Fajon smo opazili, da je sodelovala v okviru delegacije Evropskega parlamenta v Nairobiju v Keniji, in sicer kot članica opazovalne misije v času predsedniških volitev, ki so potekale osmega avgusta 2017 v Keniji. Gre za del opazovalne misije EU, ki že nekaj časa prisostvuje vse bolj napetim razmeram v državi, ki je sicer veljala za eno stabilnejših v Afriki.

Leta 2015 sta se takrat sveža poslanca Levice Violeta Tomič in Miha Kordiš udeležila konference ob 10. obletnici ustanovitve Mreže intelektualcev, umetnikov in družbenih gibanj za obrambo človeštva. Novinarju Financ Juriju Šimcu je Kordiš zaupal, “kot je ob takih priložnosti v navadi, je stroške prevoza in bivanja kril gostitelj, osebno porabo pa lasten žep.” Oba poslanca sta skupaj še s 50 udeleženci v Venezuelo odletela z letalom pokojnega predsednika Huga Chaveza.

To je le nekaj primerov, ki jih odkriješ le z nekaj kliki na spletu. Ali je še vedno največji problem Aleksandra Pivec? Odločitev je vaša.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...