[Video] V Bahmutu Putin za lokalno zmago ne varčuje z ruskimi življenji

Datum:

V primeru Putinove armade še vedno velja sovjetski odnos do življenja. Še drugače: cilj posvečuje sredstva. Življenja vojakov nimajo nobene vrednosti. Ruska stran se je odločila, da bo v krvavih bitkah pri Bahmutu s trupli zasula nasprotnika, za dosego kakršnegakoli uspeha na fronti. 

Območje Bakmuta v Doneški oblasti je območje najbolj krvavih bojev in kraj, kjer so razmere na ukrajinski fronti najtežje. Ruska stran ne varčuje z življenji vojakov, ki tam bijejo krvave bitke za kakršnokoli zmago. Očitno je, da si Rusi prizadevajo dobiti lokalno simbolično zmago za vsako ceno, poroča Polska Agencja Prasowa.

Gre za edini kraj, kjer ruska stran izvaja odločnejša ofenzivna delovanja. Nekateri sicer domnevajo, da se za “ofenzivo” skrivajo kakšni drugi, taktični načrti, denimo približanje ukrajinskim položajem ali ogrožanje logističnih povezav. Vendar pa so možnosti za ruski uspeh zelo omejene. Četudi bi ponovno osvojili mesto, nadaljnje prodiranje v notranjost Ukrajine verjetno ne bo mogoče.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ignatius Ivlev-Yorke (@ivlevyorke)

Rusi so se znašli v veliki nevarnosti. So v situaciji, ki jo je mogoče opredeliti kot “zmaga ali smrt”, prehod v obrambno pozicijo pa bi pomenil še en poraz in vnovič potrdil, da so meseci bojev izgubljeni. Prav lahko bi se izkazalo, da Rusi ne morejo nadaljevati vojne, niti se ustaviti. Fronto pri Bahmutu se primerja celo s “peklom na Zemlji”. Nekateri iščejo celo vzporednice z bitko za Stalingrad ter celo z razmerami na frontah v 1. svetovni vojni.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...