Migrantski naval prisoten tudi na Primorskem, prav tako v Beli krajini prijeli pet Alžircev in Maročana, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Datum:

Migrantski naval je iznenada udaril na Primorskem, saj so policisti Policijske uprave Koper samo v enem dnevu prijeli več kot 20 nezakonitih migrantov, največ na Ilirskobistriškem. V Slovenijo po balkanski migrantski poti še vedno prihajajo nezakoniti migranti z Bližnjega vzhoda in iz severne Afrike. Na območju Bele krajine so prijeli pet državljanov Alžirije in Maročana.

Nekaj po 14. uri so policisti Policijske uprave Novo mesto v kraju Preloke izsledili in prijeli pet državljanov Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo tako, da so preplavali reko Kolpo. V noči na 13. april so v Vukovcih prijeli državljana Maroka, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Nedavno smo  poročali o izsledkih televizijske ekipe Nova24TV, ki je na terenu preverila navedbe domačinov ob Kolpi, ki so se pritoževali nad vse večjim številom prehodov nezakonitih migrantov iz Hrvaške v Slovenijo. Nekateri naj bi prihajali s čolni, drugi reko preplavajo in se nato pojavijo na dvoriščih domačinov. Domačini jim pomagajo, a dodajajo, da tam niso zaželeni, saj se bojijo njihovih resničnih namenov.

Štirje ilegalni migranti so skušali preplavati reko Kolpo, a jih je presenetila previsoka gladina vode. Foto: Nova24TV.

Pestro je bilo tudi na Primorskem
V zadnjih štiriindvajsetih urah so bili policisti Policijske uprave Koper soočeni z več primeri ilegalnih prestopov slovenske državne meje. Ob 6. uri so policisti na Rakitovcu prijeli sedem tujcev, ki so vsi državljani Afganistana (dva odrasla in pet otrok) in so prišli v Slovenijo nelegalno. Nastanjeni so bili v Azilni dom. Niti eno uro pozneje, ob 6.50 so v Dolnjah pri Jelšanah prijeli tri ilegalne prebežnike, državljane Sirije, Maroka in Jemna. Vsi so zaprosili za azil.

Čez deset minut, ob 7. uri, so policisti v Vrbovem pri Ilirski Bistrici izsledili vozilo, s katerim je voznik prevažal državljane Turčije, ki so prišli v Slovenijo ilegalno. Ilegalni migranti so bili odpeljani v Center za tujce, za voznika, državljana Hrvaške, pa je bilo odrejeno pridržanje, saj mu grozi kazenska ovadba. Ob 7.37 so v Brezovici pri Gradinu policisti izsledili še tri državljane Sirije in državljana Kuvajta. Vsi štirje so zaprosili za azil.

Slabo uro in pol pozneje, ob 9. uri, je bil v Ilirski Bistrici prijet državljan Sirije, ki je prav tako zaprosil za mednarodno zaščito. Včeraj zvečer ob 22.17 so na Sušaku prijeli ileganega migranta, državljana Indije, ki bo vrnjen hrvaškim varnostnim organom. Takoj zatem pa so v Dolnjem Zemonu odkrili še državljana Iraka in dva državljana Pakistana, ki so jih po zaključenih postopkih že vrnili na Hrvaško.

Danes ponoči, ob 1.30, so policisti prijeli še dva državljana Pakistana pri Ilirski Bistrici, kmalu zatem še dva državljana Sirije.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...