V gibanju Povežimo Slovenijo na volitvah pričakujejo odličen rezultat

Datum:

Ob vstopu v zadnji teden volilne kampanje za letošnje parlamentarne volitve dovolite, da še kot koordinatorka še enkrat oglasim in predstavim naše gibanje Povežimo Slovenijo.

                   

Gibanje Povežimo Slovenijo ima pobudnika, to je Marjan Podobnik, predsednik Slovenske ljudske stranke; ima koordinatorko, to sem dr. Nada Pavšer; ima ob omenjenem še štiri predsednike strank, to so uspešni gospodarski  minister in predsednik stranke Konkretno Zdravko Počivalšek, državni sekretar in predsednik Zelenih Slovenije Andrej Čuš, državni sekretar in predsednik Nove ljudske stranke Franc Kangler in predsednik Nove socialdemokracije Andrej Magajna.

Gibanje Povežimo Slovenijo ima tudi druge ugledne kandidate in podpornike, kot so mednarodni pravnik prof. dr. Ernest Petrič, predsednik državnega sveta RS Alojz Kovšca, nosilka programa zdravstva dr. Tina Bregant, državna sekretarka Polona Rifelj, strokovnjakinja za kohezijo mag. Monika Kirbiš Rojs, skupni govorec gibanja Marko Balažic, nosilec sektorja na MZZ Andrej Šter, ugledni župani, gospodarstveniki, obrtniki, kmetje, delavci, okoljevarstveniki, športniki, glasbeniki, upokojenci, mladi in predstavniki drugih slojev in stanov slovenske družbe različnih vrednostnih in političnih opredelitev.

Gibanje in skupna lista Povežimo Slovenijo kljub drugačnim napovedim zaenkrat nima skupnega kandidata za mandatarja, imamo pa več uglednih osebnosti, ki bodo v primeru možnosti skušali v funkciji mandatarja povezati razklano slovensko politiko.

Gibanje Povežimo Slovenijo (Foto: STA)

Gibanje Povežimo Slovenijo sestavljajo trije temeljni stebri: liberalno-gospodarski, ljudsko-socialni in zeleni. Pri vseh odločitvah gledamo na to, kaj je dobro za gospodarstvo in kmetijstvo, naravo in ljudi. Naše temeljno poslanstvo je strpno iskanje soglasja med ljudmi in strankami različnih vrednostnih opredelitev o tem, kaj je dobro za Slovenijo in kako to doseči. V gibanju Povežimo Slovenijo o teh stvareh ne le govorimo, ampak to delamo, saj smo tudi sami različni in strpno ter vztrajno iščemo najboljše skupne rešitve.

Pričakujejo odličen rezultat
Pričakujem, da bo naša lista dosegla odličen rezultat, dvomestno število poslank in poslancev. Še posebno pa si želim, da bi zadnji teden volilne kampanje ne zaznamovali grobi medsebojni napadi, pač pa argumentirano predstavljanje stališč in čim bolj spoštljiv odnos med vsemi sogovorniki.

Naj vam ob koncu zaželim lepe, vesele in blagoslovljene velikonočne praznike in vse dobro.

Nada Pavšer, koordinatorka gibanja Povežimo Slovenijo

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropsko sodišče: Medicinska zastrupitev ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...

Tudi to je kurban bajram

Z nedeljsko jutranjo molitvijo so muslimanski verniki pričeli s...