V Ivančni Gorici bodo letos gradili novo pokrito tržnico

Datum:

Ob sklepu leta 2023 je bila sklenjena pogodba z izvajalcem za ureditev tržnega prostora v centru Ivančne Gorice. Gradbeno pogodbo za izgradnjo pokrite tržnice v Ivančni Gorici v vrednosti 636.386,45 EUR z DDV sta podpisala župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in direktor podjetja GIB gradnje d.o.o. Gašper Ploj.

Izbrano gradbeno podjetje iz Grosuplja bo izvedla gradbeno-obrtniška ter instalacijska dela, vanje je zajeta ureditev tlakovanja ter izgradnja pokrite tržnice. Pokrita tržnica je zasnovana kot lesena strešna konstrukcija na parih vitkih jeklenih stebrov. Pod streho je umeščen servisni objekt, ki ga sestavljajo sanitarije, prodajni avtomati ter prostori za shranjevanje. Tržni prostor se bo lahko še dodatno povečal s premično platneno streho.

Nova lokacija še vedno v središču kraja
Zdajšnji prostor tržnice ob kulturnem domu v Ivančni Gorici zaradi prihajajoče gradnje Kulturno-upravnega centra Ivančna Gorica ne bo več na voljo, zato je izbrana nova lokacija na območju parkirnega prostora pri trgovini TUŠ in banki NLB. Na omenjenem prostoru se na levi strani ohranja zeleni pas z vodnjakom, na desni bodo za potrebe delovanja banke urejena parkirna mesta, osrednji del pa je namenjen ureditvi tlakovanja in postavitvi tržnice.

Župan Ivančne Gorice Dušan Sternad in direktor podjetja GIB d.o.o. Gašper Ploj (Vir: Občina Ivančna Gorica)

Z izgradnjo tržnice bo pridobljen nov prostor za druženje, tako za izvedbo tematskih dni, kot drugih vrst prireditev v centru kraja. Dodatna parkirna mesta se bodo zagotovila z ureditvijo peščenega parkirišča na območju med trgovino TUŠ, stanovanjskimi bloki in pošto.

Pogodbeni rok za izgradnjo pokrite tržnice je 5 mesecev. Izvajalec bo z deli začel še v tem tednu. S tem se bo omenjeno parkirišče (pri Tušu) zaprlo in preusmerilo na bližnje peščeno parkirišče. Vse uporabnike prosimo za strpnost v času izgradnje tržnice.

Občina Ivančna Gorica

Sorodno

Zadnji prispevki

Večni poraženci proti Hrvaški – leve vlade so popolnoma zavozile

Odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP), ki je...

[Video] Sovražni izpad Jenulla: Ukinil bi prenos nedeljskih maš na RTV

Kolesarski aktivist Jaša Jenull se v svojem zadnjem video...

Nizozemko z duševnimi težavami kmalu čaka smrtonosni koktelj

28-letna Zoraya ter Beek bo kmalu podlegla smrtonosnemu "koktajlu"...

Ušli so smrti

V dokumentarnem filmu "3450 – Bratomor v Jami pod...