V krizi ne varčujejo: RTV beleži milijonske izgube, kar pa ni ustavilo Kadunca, da ne bi posvečenim in neupravičenim izplačeval dodatke za nevarnost!

Datum:

Samo meseca aprila generalni direktor RTV Igor Kadunc za 189 izbrancev generalni direktor porabil skoraj 80 tisoč evrov in najvišji zneski za nevarnost so pripadli vodilnim. Hiša pa letos beleži že skoraj 5 milijonsko izgubo.

Javni zavod RTV bo letos imel 4,7 milijona evrov izgube iz rednega poslovanja. Kot smo izvedeli, želi generalni direktor Igor Kadunc izgubo pokriti s prodajo delnic, ki so navadno namenjene za posebne projekte oziroma programske vsebine. Izguba je sicer nekoliko nižja kot se je sprva pričakovalo, saj so odpadli skoraj vsi večji dogodki zaradi epidemije.

Kljub visoki izgubi na RTV ne varčujejo. Podatki kažejo, da je generalni direktor svoj kader zelo dobro nagrajeval v času epidemije. Čeprav niso imeli nikakršnega stika z virusom, so vodilni prejeli dodatek za nevarnost in zneski niso zanemarljivo majhni.

Najvišji zneski za vodilne, ne za najbolj izpostavljene
Samo aprila je po naših informacijah direktor Radia Mirko Štular prejel 2044 evrov bruto dodatka za nevarnost, direktorica Televizije Slovenija Natalija Gorščak pa 1713 evrov bruto dodatka za nevarnost. Poudarjamo, samo v aprilu. Pomočnik generalnega direktorja Peter Dular je za mesec april prejel 1465 evrov dodatka za nevarnost, čeprav ga po naših informacijah na hodnikih RTV sploh ni bilo opaziti, kot tudi ne vodje kadrovske službe Tine Gruden Marucelj, ki je prejela 1098 evrov bruto dodatka za nevarnost. Nagrajena je bila tudi vodja službe za odnose z javnostmi Polonca Komar, prejela je 1142 evrov bruto.  Dodatek za nevarnost so dobili tudi vodilni programski delavci, med najvišjimi prejemniki tega dodatka je odgovorna urednica Informativnega programa Manica Janežič Ambrožič, 2214 evrov dodatka za nevarnost je prejela aprila. Radijski urednik Darko Pukl je prejel 1523 evrov bruto za april, Andrej Šavko odgovorni urednik Radia Koper pa 1142 evrov bruto.

Novinarka RTV Ksenija Horvat, generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc, direktorica Televizije Slovenija Natalija Gorščak in direktor Radia Slovenija Mirko Štular. (Foto: STA)

Samo aprila je torej za 189 izbrancev generalni direktor porabil skoraj 80 tisoč evrov in najvišji zneski za nevarnost so pripadli vodilnim. Hiša pa kot rečeno letos beleži že skoraj 5 milijonsko izgubo.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Še naslednjih pet let

"Njene napovedi so dovolj splošne in všečne vsem stranem,...

Zakaj ni slovenske zastave, kjer nastopa državna predstavnica?

Slovenska državna zastava simbolizira zgodovinski pogum skozi stoletja, ki...

Ruska mornarica je izgubila pomorsko bitko na Črnem morju

Ruska črnomorska flota je pred vojno z Ukrajino vzbujala...

Neverjetno veliko Američanov podpira politično nasilje

Ameriška politična resničnost je vedno bolj podobna slovenski. "Pajdaška"...