V ljubljanski vrtec vstopil neznanec in se pretvarjal, da je prišel po otroka

Datum:

Potem ko nas je pred dnevi pretresala novica o tem, da so neznanci poskušali v Vevčah v Ljubljani s kombijem ugrabiti najstnici, ki so jima sledili, je sedaj na družabnem omrežju Facebook zaokrožila skrb vzbujajoča zgodba, ki prihaja iz enega izmed ljubljanskih vrtcev, ki bi se lahko morebiti končala tudi tragično. 

V Facebookovi skupini Mamice na porodniškem dopustu je ena od mamic delila zgodbo o tem, kako je popoln neznanec meni nič tebi vstopil v vrtec, češ da bo pobral otroka, nato pa ga je, kot kaže, zgrabila panika, saj je pobegnil, ko je v vrtec vstopil njen partner. Kot nam je znano, gre v konkretnem primeru za ljubljanski Vrtec Zelena jama.

Neznani moški nato odvihral še v tamkajšnjo kuhinjo
“Ker ne vem, koliko kaj vrtci med seboj komunicirajo in se obveščajo o incidentih, bi rada delila z vami današnje dogajanje v enem izmed ljubljanskih vrtcev. Danes je šel partner po otroka v vrtec, ker je bila ura cca. 16, je bil otrok v dežuri, z njim pa naj bi bila vzgojiteljica druge skupine, ampak te ni bilo, otrok je bil s čistilko”, je pojasnila mamica enega od malčkov.

V nadaljevanju je poudarila, da sama ne želi obsojati, da je bila tedaj poleg otrok čistilka, saj je povsem mogoče, da je vzgojiteljica medtem le skočila na stranišče. “V vrtec je bog ve kdaj vstopil neznani moški, ki je čistilki rekel, da je prišel po otroka. Ona pa ga je vprašala, ali po (ime otroka). Ta ji je pritrdil, da ja, a da čaka ženo,” je dodala in poudarila, da je medtem v vrtec stopil njen partner. To pa je očitno povzročilo, da je neznanec odvihral v kuhinjo in v ogromnih vrečah odnesel vse, kar je tam našel.

Vir: Facebook

Bi lahko neznanec odpeljal celo otroka?
Mamica pravi, da se ob tem dogodku sprašuje, kaj bi se zgodilo, če partner tedaj ne bi prišel v vrtec. Bi lahko neznanec celo odpeljal otroka?! Poudarila je, da bo seveda šla v vrtec, da se zadeva razčisti, torej kaj ima čistilka sploh opraviti z otrokom in ga predajati staršem, ki jih sploh ne pozna, ne da bi osebo preverila.

“Vi pa lahko v vrtcih opozorite vzgojitelje, čistilke, kuharice, naj bodo predvsem pozorne. Pa naj osebe preverjajo, sploh tiste vzgojiteljice, ki imajo otroke iz druge skupine in vseh staršev/sorodnikov niti ne poznajo,” je poudarila in dodala, da verjetno nobeden od staršev, babic, dedkov, tet ne bo jezen, če bo pač moral pokazati svojo osebno izkaznico, saj gre na koncu koncev vendarle za zagotavljanje varnosti otrok.

Ker je varnost otrok vsem staršem prioritetnega pomena, smo se odločili zgodbo preveriti tudi pri konkretnem vrtcu. Ko prejmemo njihov komentar, ga seveda objavimo naknadno.

Odgovor na novinarsko vprašanje objavljamo v celoti:

»Dogodek, ki se je zgodil, je bila kraja v eni izmed naših enot vrtca. O tem smo obvestili tudi policijo, ki je prišla na kraj dogodka in ustrezno ukrepala.

Vzeli so izjave zaposlenih in gre za zadevo, ki je zdaj v rokah policije.

Zaskrbljujoče je, da lahko nekdo na Facebook piše in komentira dogodek, ki se sploh ni zgodil, niti ni bil prisoten v vrtcu ter natolcevanje, da bi lahko prišlo do poskusa ugrabitve otroka. Da pa je to objavljeno v članku medija, ki pred objavo niti ne preveri zapis, je velika strokovna napaka.«

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

Streljanje v romskem naselju in kamenjanje policistov – Olaj: To je posledica neukrepanja vlade

"Odsotnost pripravljenosti vlade za sistemsko ureditev romske problematike se...

Soteska Vintgar v petek odpira svoja vrata

Soteska Vintgar, ena najprepoznavnejših in obiskanih naravnih vrednot v...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Prihaja izrazita hladna fronta in sneg do 700 metrov nadmorske višine

V torek nas bo prešla izrazita hladna fronta. Dež...