V Mariboru odstranili sovražen grafit političnih ekstremistov

Datum:

Mariborska policija in gasilci so z mariborske Pekarne odstranili sovražen grafit o Janezu Janši, ki so ga narisali radikalni aktivisti. “Čestitke mariborski policiji in gasilcem za včerajšnjo odločno akcijo proti mazačem v Pekarni. Tudi župan Arsenovič se je zbudil, ker očitno ne želi imeti mesta z zavržnimi in sovražnimi sporočili. Še ena mazaška nemarnost je na rondoju na začetku Valvasorjeve,” je dogodek komentiral mariborski poslanec iz vrst Slovenske demokratske stranke Dejan Kaloh.

V preteklih dneh smo poročali o provokatorjih, ki uživajo v nesmiselnih protestih proti trenutni vladi in pri tem kršijo odlok o prepovedi zbiranja na javnih krajih ter ne upoštevajo medčloveške distance. Opogumljeni s podporo medijev so si v zadnjih dneh privoščili onesnaževanje okolja s prižiganjem sveč pred Državnim zborom in lepljenjem papirnatih stopal s protestnimi sporočili proti Janševi vladi. Prostor pred Državnim zborom pa spremenili v kolesarsko dirko po Sloveniji, Golf open Državni zbor 2020 in kvalifikacijski turnir v badmintonu za prihajajoče olimpijske igre.

Provokativne akcije političnih aktivistov se nadaljujejo z mazaškimi akcijami po zasebnih in javnih površinah, kjer z barvnimi spreji uničujejo fasade in ograje.

Kdaj bo na potezi ljubljanski župan Zoran Janković?
Če so v Mariboru poskrbeli za odstranitev napisov, pa tega ni zaznati v Ljubljani, ki jo vodi Zoran Janković. Številni brezdelni levičarji namreč svoje nezadovoljstvo izražajo s pisanjem po fasadah, namesto, da bi pomagali ostarelim ali se pridružili kmetom, ki potrebujejo pridne roke za obiranje hmelja. Levičarji se očitno branijo dela in raje služijo preko nevladnih organizacij. Temu so namreč tudi namenjeni protesti, saj ne želijo izgubiti državnih rent na račun davkoplačevalcev.

 

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...