V nebo vpijoča hinavščina davoških elitnikov

Datum:

Hinavska globalistična elita se je zbrala na letnem srečanju v Davosu. Kot že leta so bile ključna tema podnebne spremembe. Insekti, alge in kaktusi kot nadomestek za meso? Kitajska kot vedno navdušena nad pozivi, ki prihajajo iz Davosa, saj uničujejo evropsko konkurenco.

Pretekli teden je bilo v švicarskem Davosu vsakoletno srečanje Svetovnega gospodarskega foruma (WEF), tokrat v odsotnosti njegovega tvorca in predsednika Klusa Schwaba. Pri 84 letih so zdravstvene težave predsedniku WEF preprečile osebno udeležbo, a očitno se ne namerava odreči mestu predsednika, pa četudi bo moral vladati na daljavo. Zakaj bi tudi se, saj si je njegova družina s tem pridobila masten vir zaslužka ter velikanski vpliv in moč. WEF se namreč vse bolj uveljavlja kot neizvoljena vzporedna svetovna vlada s tendenco ne le vladanja, pač pa popolne preureditve načina življenja, kot ga poznamo. Pri tem se seveda sklicujejo na vzvišene cilje, kot je reševanje planeta in najrazličnejših kriz, ki si jih večinoma izmišljajo prav v WEF.

Flota zasebnih letal in težkih limuzin

Tako kot že več let je bila tudi na letošnjem zasedanju v Davosu ena glavnih tem reševanje podnebne krize in s tem povezani ukrepi. Seveda pri tem ne manjka hinavščine, saj davoška elita, ki neprestano lamentira zaradi emisij CO2, ogljičnega odtisa in t. i. chemtrailov priporoča, še več, celo zahteva, omejevanje uporabe prevoznih sredstev, sama pa se prevaža z zasebnimi letali. Tako kot vsako leto je bila tudi letos v okolici Davosa ena najvišjih koncentracij zasebnih letal, saj so se elitniki pripeljali z več kot dva tisoč zasebnimi letali, potem pa jih je flota praviloma težkih limuzin prepeljala od letališča do razkošnih hotelov. Poleg prave vojske pomočnikov, tajnikov, tiskovnih predstavnikov in druge suite elitnikov se je v Davos zgrnilo še nekaj sto vozil s pripadniki policije in celo švicarske vojske, ki so bili zadolženi za varstvo elite. In po poročanju švicarskih medijev je bila tam tudi cela vojska prostitutk, ki vsakoletno »servisirajo« progresivne elitnike, kar je nekoliko ironično, saj je hčerka predsednika WEF Nicola glasna zagovornica ženskih pravic in dostojanstva. Očitno žensko dostojanstvo ni tako pomembno, ko gre za potešitev potreb očkovih pajdašev.

Nemški kancler Olaf Scholz na WEF. Vir: EPA

Insekti namesto mesa

Znaten del letošnjega Davosa je bil namenjen propagiranju alternativne prehrane; globalisti že nekaj let vodijo močno kampanjo, po kateri naj bi planet rešili z uničenjem živinoreje in prenehanjem uživanja mesa. Po njihovem mnenju bi odprava kravjih prdcev odločilno vplivala na zmanjšanje koncentracije toplogrednih plinov in s tem segrevaje planeta, za nameček pa bi se popravil tudi etični odnos ljudi do živali. Običajni Zemljani sicer ne dojemamo najbolje, kako bi pokol nekaj sto milijonov glav živine vplival na boljši etični odnos do živali, pa tudi alternativa mesu v obliki zmletih insektov, ki naj bi bili (poleg alg, morske trave in kaktusov) nadomestek za meso, nekoliko pod vprašaj postavi ta etični odnos. Mar insekti niso živa bitja? In ko smo že pri etičnem odnosu in morali, letos je bil med najglasnejšimi zagovorniki odprave uživanja mesa predsednik uprave koncerna Siemens Jim Hagemann Snabe, ki veselo posluje s Kitajsko; tam namreč nakupujejo solarne panele, katerih proizvodnja večinoma poteka v koncentracijskih taboriščih v pokrajini Xinjiang. Globoko etično, ni kaj.

Mokarji s prepraženo zelenjavo (Foto: Twitter)

Kitajska kakopak navdušena

In če smo že pri Kitajski, vodstvo tamkajšnje komunistične partije je že vnaprej pozdravilo letošnje srečanje v Davosu in še zlasti podnebne ukrepe. Kitajci so razumljivo navdušeni, saj so sami v dobršnem delu izvzeti iz ukrepov (ali pa se preprosto požvižgajo), ki jih priporoča in celo zahteva WEF, medtem ko jim evropske vlade zvesto sledijo. S tem propada evropska konkurenčnost, Kitajska pa ekonomsko vse bolj raste, kuje dobičke na račun Evrope in celo prevzema evropsko gospodarstvo ter infrastrukturo v svoje roke, kar jim prinaša še večji dobiček in predvsem vpliv. In, čisto mimogrede, Schwabov sin Oliver, ki ga mnogi vidijo kot očetovega naslednika na čelu WEF, je poročen s Kitajko ter vodi urad WEF v Pekingu.

Bogdan Sajovic

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...