Razkrivamo: V ozadju “zgodb o uspehu” najbogatejših Slovencev je velikokrat špekulativni kapital in rdeče plemstvo

Datum:

Slovenski mediji so ob milijardo dolarjev vrednem poslu, ki je zakonca Sama in Izo Login postavil daleč pred vse Slovence po ustvarjenem bogastvu, ponosno pisali kot o veliki zgodbi o uspehu, ki pa ob zadnjih sodnih prepovedih medijskih poročanj o zakoncih meče močno senco dvoma na njuno preteklost in čistost zgodovinskega nakupa podjetja s strani kitajskega podjetja. Znano je, da je za rekordno prodajo podjetja za milijardo dolarjev stala finančna globalna multinacionalka Goldman Sachs, dalje pa smo preko ameriških virov izvedeli, da je bil ključni vir med Goldman Sachsom in zakoncema Login tudi zloglasni slovenski bančnik in nadzornik Gorenja Marko Voljč. Tudi pismo Sama Logina medijem glede prodaje podjetja Najdi.si razkriva marsikaj, kar bi lahko zanimalo tudi Nacionalni preiskovalni urad, saj je bila nakupna cena podjetja s strani Telekoma leta 2007 preplačana in zaradi česar so že bile hišne preiskave. V preiskavah sta bila zajeta zgolj Sašo Stravs in Zvone Jagodic, kot največja lastnika. Zakaj torej ne tudi Samo Login, ki je bil tudi med lastniki in je po naših informacijah, poleg kupnine za delež v podjetju Najdi.si, dobil od Telekoma Slovenije tudi plačilo za programsko opremo, povezano s tem podjetjem.

                   

Nenaden uspeh in obilno bogastvo pa nista le posledica dobrih poslovnih odločitev in znanja, temveč tudi povezav s ključnimi ljudmi nekdanje Zveze komunistov in Udbe z največjimi finančnimi korporacijami.

Marko Voljč sicer živi na svojem posestvu v Mehiki in je tudi častni konzul Mehike. Voljč je od leta 1998 tudi član mednarodne organizacije Trilaterala, ki povezuje najvplivnejše in najbogatejše ljudi sveta; nekaj podobnega kot skupina Bilderberg. Zato ne preseneča, da je prav on v skupino Gorenje, kjer opravlja funkcijo nadzornika, za potrebe iskanja strateških partnerjev, pripeljal svetovalca iz finančne skupine Rotschild.

Voljčev vajenec nabira izkušnje v gospodarstvu, nato ga bo lansiral kot novi politični obraz
Vodenje podjetja Outfit7 po prodaji je prevzel Žiga Vavpotič, mlad in ambiciozen podjetnik ter ustanovitelj zasebnega zavoda Ypsilon, ki so ga mediji malodane povzdigovali v nebo kot čudežnega dečka. Po mnenju zanesljivega vira Vavpotič v podjetju Outfit7 po prodaji podjetja Kitajcem izvaja kontrolo do izplačila provizij, nato pa ga bodo Kitajci zamenjali.

Vse skupaj je tudi del širše akcije, da se Vavpotiča nekoč ustoliči za novega premierja in reformatorja slovenske levice. Mladi menedžer Vavpotič in Voljč cilj uresničujeta preko vodenja slovenskega civilno družbenega “think tanka” Act tank, ki združuje slovenske intelektualce različnih znanj in prepričanj, ki naj bi sodelovali pri ključnih izzivih slovenske države.

Žiga Vavpotič (foto: STA)

Voljč je bil večkrat izbranec za mandatarja slovenske vlade udbovskih omrežij
Na enak način kot namerava Voljč iz Vavpotiča narediti novo politično lutko, je nekdanje udbovsko in komunistično omrežje večkrat poskušalo nastaviti Voljča za slovenskega predsednika vlade. Marko Voljč je bil namreč izbranec Nika Kavčiča in Milana Kučana za direktorja Ljubljanske banke, udbovsko omrežje pa ga je skušalo večkrat postaviti za predsednika vlade. Eden od resnejših poskusov je bil februarja 1992, po padcu Demosove vlade, vendar poskus v Državnem zboru ni bil uspešen. Nato je starim strukturam že septembra 1992 Voljča uspelo ustoličiti na mesto predsednika uprave NLB, banke, ki jo je potem vodil vse do leta 2004. Nato je presedlal v belgijsko KBC, kjer je bil med drugim pristojen za Srednjo in Vzhodno Evropo ter Rusijo. Prav zanimivo bi bilo vedeti, ali so v KBC vedeli, čigav izbranec je bil Voljč v resnici. Januarja 2012 ga je Danilo Türk v vlogi predsednika države spet skušal spraviti na mesto predsednika vlade. Domala na suho je potegnil predlog, potem ko je v Državnem zboru pogorel Zoran Janković, ki mu po jesenskih volitvah leta 2011 v Državnem zboru ni uspelo dobiti dovolj glasov.

Kocijančič iz politkomisarja “naredil” drugega najbogatejšega Slovenca
Potrebno pa je osvetliti tudi povezavo med Voljčem in še enim stricem iz ozadja, Janezom Kocijančičem. Na Novi24TV smo že objavili dokumente, kako je Niko Kavčič leta 1996 apeliral na Janeza Kocijančiča, da se začne mobilizacija, to je, da se v banke nastavljajo njihovi kadri, kot so Gaspari, Voljč, Bole, Slavinec, Kos, Geržina, Košir, malo naprej pa je Kavčič pozval Kocijančiča, naj poskrbi, da novi ljudje prevzamejo dediščino.

Sandi Češko (Foto: STA)

Prav Kocijančič naj bi veljal za botra uspeha drugega najbogatejšega Slovenca in lastnika Studia Moderne Sandija Češka, po podatkih Financ težkega kar 300 milijonov evrov. Njegov strm vzpon pri prodaji “top shop” izdelkov se je začel z ugodnimi in povsem izven konkurenčnimi cenami za oglaševanje na nacionalni televiziji RTV, ki jih je po naših zanesljivih podatkih “zrihtal” prav Kocijančič, ki je bil takrat predsednik programskega sveta RTV. Češko je bil sicer v mlajših letih in v času nekdanje socialistične Jugoslavije politični funkcionar, svojo zvestobo pa še vedno izkazuje stranki SD in Kučanovemu Forumu 21.

Peter Truden

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...