V pariškem Bataclanu prvi koncert po terorističnem opustošenju v lanskem letu

Datum:

V Bataclanu v Parizu, kjer se je lani zgodil teroristični napad, so se zopet odprla vrata za obiskovalce. Kot prvi po tej veliki tragediji je imel koncert Britanec Sting, ki je v tej dvorani pred leti sicer že nastopal. V lanskoletnih terorističnih akcijah sredi novembra je umrlo preko 100 ljudi, še več sto pa jih je utrpelo posledice. 

                   

V pariški koncertni dvorani Bataclan se je po terorističnem napadu zopet zgodil koncert. Opogumila se je britanska glasbena zvezda Sting, vseh tisoč razpoložljivih kart za ta kulturni dogodek pa je bilo razprodanih v pol ure. Na dogodek so bili povabljeni tudi tisti, ki so preživeli teroristični napad v Bataclanu lansko leto.

Ste morda spregledali: Dno kampanje v ZDA: Pop zvezdnica v zameno za glas Clintonovi ponuja spolne usluge

Sting, ki je sicer v svojem 65 letu starosti in je že koncertiral v Bataclanu v preteklosti skupaj z glasbeno skupino Police, je pred kratkim izdal novi album. Omenjeni glasbenik želi denar, pridobljen z nakupom kart, nameniti pomoči tistim, ki so preživeli teroristični napad in utrpeli posledice. Pravzaprav naj bi bilo takšnih žrtev kar 1.700, pri čemer so mišljene vse žrtve terorističnih napadov v francoski prestolnici, medtem ko so nekatere osebe še vedno na zdravljenju v bolnišnici.

Dvorano Bataclan pa so zaprli že dan po Stingovem koncertu, in sicer zaradi obletnice terorističnega napada, ko bo tudi spominska obeležitev tragičnega dogodka. V teroristični akciji v Parizu sredi novembra je sicer umrlo več kot 100 ljudi, navaja ba.n1info.

D. M.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...