V Posavju in na Primorskem v zadnjem dnevu prijeli 294 ilegalnih migrantov

Datum:

Policisti policijske uprave Novo mesto so v zadnjih 24 urah od zadnjega poročanja obravnavali 249 tujih državljanov, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji. Vse so obravnavali na območju Posavja. Koprska policijska uprava pa poroča o 45 prijetih ilegalcih.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe s sedežem na Obrežju, so popoldne na avtocestnem počivališču Zaloke, v smeri Ljubljane, ustavili in kontrolirali osebni avtomobil zagrebških tablic. Ugotovili so, da ima 29-letna voznica iz Hrvaške v vozilu šest domnevnih državljanov Irana, ki so notranjo mejo prečkali nezakonito oziroma ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji. Osebni avtomobil so ji zasegli in jo kazensko ovadili.

Nekaj pred dvaindvajseto uro so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe na bencinskem servisu na Obrežju ustavili kombinirano vozilo slovenskih registrskih oznak, ki ga je vozil 40-letni državljan Slovenije. Preden se je dodobra ustavil, je iz vozila skočil sopotnik, preskočil ograjo in pobegnil v noč. V iskanje so se poleg policistov enote za izravnalne ukrepe podali še brežiški policisti in vodniki službenih psov. Neznanca, izkazalo se je, da gre za 33-letnega državljana Afganistana z urejenim bivanjem v Italiji, so proti jutri prijeli v Brežicah in mu odvzeli prostost.

V tovornem delu vozila so policisti odkrili 26 oseb, domnevno državljanov Turčije, ki so notranjo mejo prečkali nezakonito oziroma ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji. Postopek so prevzeli novomeški kriminalisti.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...