V prejšnjem tednu potrdili kar 45.000 novih okužb; v ponedeljek več kot 8.500

Datum:

V ponedeljek je bilo skupno število testiranj 125.763, od tega je bilo potrjenih 8.681 primerov. Število aktivnih primerov v ponedeljek je bilo 76.047, povprečje potrjenih primerov v zadnjem tednu pa je 6.882. Hospitaliziranih je 575 bolnikov s covidom, intenzivno terapijo jih potrebuje 154.

Po podatkih NIJZ smo v prejšnjem tednu v Sloveniji potrdili skoraj 45.000 novih primerov koronavirusnih okužb, kar je daleč največ od začetka epidemije in okoli 19.000 več kot teden prej. Kljub nespodbudnim številkam novih okužb pa raven hospitaliziranih covidnih bolnikov ostaja približno enaka, prav tako raven tistih na intenzivni terapiji. Umrlo je 42 bolnikov s covidom-19, štirje manj kot v tednu prej.

Spodnja tabela prikazuje dnevno in skupno število opravljenih testiranj na novi koronavirus iz prejšnjega tedna, novopotrjene okužbe in skupno število potrjenih okužb, število bolnikov na intenzivnih oddelkih in skupno število hospitaliziranih ter dnevno in skupno število umrlih po posameznih dnevih.

Foto: STA

Zgornja tabela je le ena od mnogih, vse pa so na voljo na spodnjih povezavah.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Multimilijonarska filmska zvezda se je označila za “srednji razred”

Filmska zvezda Cate Blanchett je na spletu pritegnila precej...

SDS slovenskim ribičem: “Niste sami!”

Slovenska demokratska stranka je vložila predlog spremembe zakona, s...

Politično klanje med “koalicijskima” Volkom in Brglezom zaradi Palestine

Do slovenskega priznanja Palestine še vedno ni prišlo. Radikalnejši...