V SAB niti ne skrivajo, da bi spet politično obvladovali RTV, in že odštevajo dneve do napada

Datum:

“Tega ne razumem. O PPN naj bi po mojem vedenju odločal programski svet, ne politične stranke,” se je televizijski voditelj Luka Svetina odzval na prilaščanje RTVS s strani stranke SAB. Mimogrede: stranki SAB zaradi nizke podpore grozi izpad iz parlamenta, dodatno pa jo obremenjuje krivda vidnega člana Romana Jakiča, vpletenega v afero Stožice. Tudi v tej luči gre razumeti njihovo histerijo na družbenih omrežjih. 

Stranka Alenke Bratušek je na svojem Twitterju objavila: “Še 145 dni pa RTV spet v službi javnosti. Odštevamo SKUPAJ do volitev.” Kar so zapisali, je naravnost škandalozno in priča o tem, da si levica lasti pravico nad tem, čigava je RTV. Izjava stranke pa brutalno razgalja tudi mentaliteto levice, ki se v svojih miselnih konceptih še vedno ni oddaljila od partijske represivne mentalitete. Mediji so vedno bili in bodo pod ingerenco levice, njihova profesionalizacija pa jim jemlje možnost političnega obvladovanja in vplivanja.

V stranki SAB očitno težko razumejo, da so težave RTVS lahko tudi drugačne kot politične. Nanje je denimo opozoril programski svetnik RTV Slavko Kmetič: RTV mora dobiti kompetentne urednike in sposobne novinarje, ki bodo tako nivo kot tudi gledanost RTV-ja dvignili. Izpostavil je dejstvo, da je sedanje stanje slabo, da je gledanost nizka, da so ljudje nezadovoljni s poročanjem informativnega programa.

V SAB nekoč že vplivali na uredniško politiko RTV
Dejstvo je tudi, da moramo gledati še druge televizije, da sploh dobimo celovito sliko o enem dogodku, ki se dogaja v Bruslju, Evropi ali pa v Sloveniji. RTV namreč poroča zelo enostransko in zelo pristransko – tako da ne dobimo celovite informacije. Prav tako pa smo nedavno poročali še o drugih težavah, ki pestijo javni servis. Med drugim smo pisali o korupciji in nepotizmu. Pogosto se namreč dogaja, da se pozicije na javni RTVS dedujejo, namesto da bi jih zasedli kompetentni novinarji.

Poslanec SAB Marko Bandelli je v preteklosti sedel v nadzornem svetu RTV. (Foto: STA)

Ob prepotrebnih spremembah pa so najbolj glasni prav tisti družbeno-politični delavci, ki imajo največ masla na glavi: Igor E. Bergant, Manica Janežič Ambrožič in Petra Bezjak Cirman. V primeru Berganta smo navajali, da krši novinarski kodeks, v primeru Janežič Ambrožičeve smo opozorili na sporno poslovanje njenega moža z RTVS, v primeru Cirmanove pa, da ima moža na levičarskem mediju Necenzurirano, čigar “raziskovalne” vsebine ves čas promovira navkljub 2.200 zaposlenim.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Ruski vojaški častnik poškodovan v eksploziji avtomobila v Moskvi

Visokemu poveljniku ruske vojske je v eksploziji avtomobila v...

Morske radosti so se sprevrgle v hudo nesrečo – ženska ostala brez noge

Da se lahko brezskrbno poletno rajanje hitro preobrne v...

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...