V Šentjurju vlak do smrti zbil kolesarja; njegova identiteta še ni potrjena

6
Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

V Šentjurju je vlak do smrti zbil kolesarja. Do nesreče je prišlo na železniškem prehodu. Nesrečni kolesar je za zapornicami sicer počakal, da je mimo odpeljal vlak, ki je vozil iz smeri Celja, nato pa se je kljub še vedno spuščenim zapornicam zapeljal preko proge. 

V tistem ga je zbil drugi potniški vlak, ki je vozil iz smeri Grobelnega. Kolesar je umrl na kraju nesreče. Njegova identiteta še ni potrjena.

Konec tedna so sicer zaznamovale tri hude prometne nesreče. Poleg že omenjene v Šentjurju sta se na Koroškem in Žalskem ponesrečila tudi voznika koles z motorjem. Na križišču lokalne ceste Galicija–Velika  Pirešica je 80-letna voznica osebnega vozila vzela prednost 49-letnemu motoristu, ki je vozil iz smeri Galicije. Voznik z motorjem se je v prometni nesreči huje poškodoval.

Na glavni cesti Poljana–Ravne na Koroškem se je zgodila prometna nesreča, v kateri je 70-letni voznik osebnega vozila v levem, nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotni pas. Po tem pasu je vozil 57-letni voznik kolesa z motorjem, ki se je v prometni nesreči huje poškodoval, voznik osebnega vozila pa je v nesreči utrpel lažje poškodbe.

Ž. K.