V Šentvidu pri Stični odpirajo kar osemoddelčni vrtec

Datum:

V Šentvidu pri Stični bodo popoldne odprli nov, osemoddelčni vrtec Videk, ki so ga zgradili v rekordnih osmih mesecih. Župan Ivančne Gorice Dušan  Strnad je novo pridobitev označil za izredno pomembno naložbo, saj bodo s tem zagotovili mesto vsem otrokom, ki ga potrebujejo. Trenutno je bilo namreč v občini v vrtec vpisanih več otrok, kot so jih lahko sprejeli.

                   

V novem vrtcu bodo po županovih besedah svoje mesto našli otroci iz šolskega okoliša Šentvid pri Stični in tudi nekaj otrok iz bližnjih krajev v občini, ki doslej niso dobili mesta.

Vrtec v bližini gasilskega doma v Šentvidu pri Stični je zgradilo podjetje GPI Tehnika, ki je na razpisu občine oddalo najugodnejšo ponudbo. Ima dve etaži z osmimi oddelki, kuhinjo, upravo in večnamensko športno igralnico. Zunaj so uredili otroško igrišče z igrali. Objekt je skoraj nič energijski, ogrevan s toplotno črpalko.

Sama gradnja je bila po županovih besedah za občino velik logističen, predvsem pa finančni zalogaj. Vrtec je stal okoli 5,5 milijona evrov, od tega so 1,5 milijona dobili od ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter iz Eko sklada.

Po županovih besedah se število prebivalcev v občini Ivančna Gorica nenehno povečuje, zato morajo stalno graditi ali obnavljati šole in vrtce. Na področju vrtcev v prihodnjih letih načrtujejo gradnjo novega vrtca na Krki in v Ivančni Gorici. “Dela torej zagotovo ne bo zmanjkalo,” je še dodal za STA.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...