Župan Strnad s krajani Doba in Boge vasi slovesno odprl prenovljeno cesto

Datum:

Na Martinovo, 11. novembra, se v Krajevni skupnosti Dob pri Šentvidu niso razveselili le letine mladega vina, ampak so v uporabo predali tudi prenovljeno cesto med naseljema Dob pri Šentvidu in Bogo vasjo. Rekonstrukcijo skoraj kilometrov dolge povezovalne poti je izpeljala Občina Ivančna Gorica, prenovilo pa jo je ivanško gradbeno podjetje Milan Pušljar s.p.

                   

Ob odprtju sta prisotnim krajanom varno uporabo zaželela župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in predsednik Sveta KS Dob pri Šentvidu Andrej Pušljar. Po besedah župana Strnada je investicija poleg nove asfaltne podlage in širšega cestišča zajemala še izgradnjo dveh mostov, premostitvenih objektov. Povedal je, da se v Dob že od nekdaj iztekajo vode iz širšega zaledja, zato je bila prenova dotrajanih mostov, zgrajenih leta 1933, še kako potrebna. Na območju mostov je bil na novo umeščen pločnik za pešce, poleg varnostnih ograj pa je zasvetila tudi nova javna razsvetljava. Ob zaključku je župan še povedal, da je potreb po naseljih KS Dob še kar nekaj. Verjame pa, da jih bo v bližnji prihodnosti s skupnim sodelovanjem mogoče tudi uresničiti.

“Ta odsek je bil kar dolga leta problem, mostova sta se začela posedati, cestna podlaga je postala zelo nevarna. Veseli in ponosni smo, da je Občina z občinskim svetom imela posluh in to investicijo uvrstila za prenovo v letošnjem letu. Pohvaliti moram tudi lastnike zemljišč ob trasi za velik posluh, saj so brez izjem soglasja tudi podpisali. Danes imamo investicijo, na katero smo zelo ponosni, zaključeno”, je povedal predsednik Sveta KS Dob Andrej Pušljar. Prisotne krajane je nagovoril tudi krajan in občinski svetnik Janez Mežan, ki je v zahvalo županu izročil košaro domačih dobrot.

Za bogat kulturni program so poskrbeli člani Moškega pevskega zbora Dob, Nika Verbič in Marcel Pucelj na harmoniki ter Katarina Moškrič na flavti. Po blagoslovu ceste, ki ga je opravil šentviški župnik Izidor Grošelj, in prerezu traku, so si številni krajani ogledali še gasilsko vajo, ki so jo skupaj izvedli operativni gasilci PGD Dob pri Šentvidu in PGD Hrastov Dol. Vajo so namenili mesecu požarne varnosti.

Andrej Žitnik

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

Zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se je...