V skoraj vsaki četrti prometni nesreči na Gorenjskem povzročitelji pod vplivom alkohola

Datum:

Gorenjski policisti so se med vikendom srečavali s pijanimi vozniki, ki so povzročili prometne nesreče, k sreči le z materialno škodo.

V petek zvečer je voznik zaradi alkohola (0,62 mg/l) in neprilagojene hitrosti v Žireh zapeljal s ceste in se z avtomobilom prevrnil na streho. V soboto ponoči so policisti obravnavali voznika avtomobila, ki je bil pri Naklem zaradi neprilagojene hitrosti sam udeležen v  prometni  nesreči, preizkus alkoholiziranosti je pokazal krepko čez 1,5 promila (0,83 mg/l) alkohola. V isti noči so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je v bok drugega avtomobila trčil voznik v Nomenju. V  izdihanem zraku je imel približno promil alkohola (0,48 mg/l). Vsi trije povzročitelji prometnih nesreč so vozili z neprilagojeno hitrostjo, so sporočili s kranjske policijske uprave.

Še devet drugih  voznikov pod vplivom alkohola so policisti izločili  iz prometa na Jesenicah, v Kranjski Gori, Tržiču, Škofji Loki in v okolici Kranja.

Gorenjski policisti so med vikendom iz prometa izločili več  pijanih voznikov, med njimi dva, ki sta pod vplivom alkohola  prekoračila hitrost vožnje. Voznico z 0,77 mg/l alkohola so iz prometa  izločili v Vopovljah, ko je skozi naselje  vozila s hitrostjo 70 km/h.  Na gorenjski avtocesti so iz prometa izločili voznika, ki je z 0,36 mg/l alkohola vozil s hitrostjo 179 km/h. Občutek, da sta bila v takih  okoliščinah sposobna varne udeležbe v prometu, je povsem nerealen; oba sta v kombinaciji z alkoholom in s hitrostjo zelo izzivala nevarnost. Sposobnost  pravočasnih reakcij je bila pri vozniku zelo zmanjšana, pri voznici pa praktično ničelna. Zato in še zaradi mnogih drugih nevarnosti je vožnja pod vplivom alkohola nad dovoljeno mejo prepovedana!

Branka Jurhar

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...