V Sočo padlo ultralahko letalo, v njem pilot iz Grosupljega

Datum:

Pri kraju Mrzlek v bližini Solkana je danes nekaj čez 12. uro v reko Sočo padlo ultralahko letalo. Pilotu, ki je bil v letalu sam, se je uspelo rešiti.

Letalo italijanskih registrskih oznak je po podatkih portala neuradno pilotiral slovenski pilot iz Grosupljega, ki je poletel iz Ajdovščine. Pilot je bil preventivno odpeljan v bolnišnico na opazovanje, neuradno pa je do nesreče prišlo, ker je s krilom letala zadel v žice električne napeljave.

Ker se je nesreča zgodila blizu zajetja vodnega vira, so na kraj dogodka prišli tudi delavci podjetja Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica in ugotovili, da ni prišlo do onesnaženja, poroča portal MMC.

Gasilci oskrbeli prezeblega pilota
Iz Uprave za zaščito in reševanje pa so sporočili, da so ob nesreči posredovali tudi gasilci in potapljači. Gasilci so do prihoda reševalcev oskrbeli prezeblega pilota, ki je nepoškodovan zapustil letalo in priplaval do obrežja.

Ultralahko letalo so gasilci in potapljači zvlekli do brega in ga izvlekli na suho, kjer bo do prihoda ustreznih inšpekcijskih služb. Pri izvleku letala iz vode je iz letala iztekla manjša količina goriva, ki so jo gasilci zajezili in nevtralizirali, tako da škode v okolju ni.

B. O.

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...