Veličastna zmaga slovenskih orlov na ekipni tekmi v Oslu

Datum:

Peter Prevc, Robert Kranjec, Domen Prevc in Jurij Tepeš so z veličastno zmago na skakalnici v Holemnkollnu dokazali, da je Slovenija skakalna velesila, tudi ko gre za ekipne tekme. To je bila fantastična zmaga naših orlov, ki so napovedali ogorčen boj za najvišja mesta tudi za jutrišnjo posamično tekmo.

                   

Slovenski orli so zanesljivo vodili že po prvi seriji, po kateri je imela Slovenija 12,2 točke prednosti pred drugo Norveško in 18 točk prednosti pred tretjo Japonsko. Če je po prvi seriji še obstajala bojazen, da našim orlom morda ne bo uspelo, pa so v drugi seriji deklasirali vso svetovno konkurenco in več kot zasluženo prišli do prve ekipne zmage v letošnji sezoni.

Tokrat vsi konstantni, najboljša brata Prevc
Najprej se je v prvi skupini izkazal Jurij Tepeš, ki je skočil 122,5 metra in Slovenijo popeljal na četrto mesto. V drugi skupini je Domen Prevc s skokom, dolgim 126 metrov, skočil daleč najdlje od vseh in Slovenijo popeljal na prvo mesto. Skok mlajšega Prevca je bil na koncu četrti najdaljši skok prve serije, Slovenija pa je najboljši položaj zadržala tudi po tretjem skoku, pa čeprav je Robert Kranjec skočil najmanj od naših. Toda na zaletni rampi smo imeli Slovenci seveda še najboljšega skakalca na svetu – Peter Prevc je, tako kot njegov brat Domen, pristal pri 126 metrih in z drugim najboljšim skokom prve serije Sloveniji priskočil lepo prednost (11,2 točke) pred drugimi Norvežani.

Slovenija v drugi seriji razred zase
Jurij Tepeš je v drugi seriji še enkrat skočil dobro (126 m), toda bil šele četrti v svoji skupini, kar je bilo sicer dovolj, da so naši skakalci obdržali prvo mesto, toda Norvežan Kenneth Gangnes je z odličnim skokom (130 m) Norvežane približala na vsega 5,4 točke zaostanka. V drugi skupini je svoje delo spet odlično opravil Domen Prevc, ki je skočil 130 metrov ter našim priboril 20,3 točke prednosti pred zadnjima dvema skokoma. Na vrhu je bil Robert Kranjec, ki je bil v prvi seriji najslabši od naših, toda v drugo je skočil odlično (127 m) ter krepko povečal prednost pred Norvežani, tako da je imela Slovenija pred skokom Petra Prevca kar 29,9 točke prednosti pred domačo reprezentanco. Priljubljeni ‘Pero’ je v zadnjem skoku potreboval le 114 metrov dolg skok, a je seveda v povsem svojem slogu skočil 130 metrov in Sloveniji priskakal 9. ekipno zmago v svetovnem pokalu.

Fantastična napoved za jutrišnjo posamično tekmo
Danes so vsi fantje prikazali odlične skoke, izjema je bil le Robert Kranjec, ki se mu je prvi skok nekoliko ponesrečil, toda zmaga naših fantov ni bil vprašljiva. “Vesel sem, da smo končno stopili skupaj in zmagali. Vidljivost ni bila najboljša, a to je svetovni pokal, tako da smo navajeni vsega. Upam, da bom tudi jutri prikazal podobne skoke,” je po koncu tekme dejal Jurij Tepeš, ki je imel 9. najboljši rezultat današnje tekme. Še boljša od njega od Slovencev sta bila oba brata Prevc, ki bi danes – če bi šlo za posamično tekmo – osvojila drugo (Peter) in peto (Domen) mesto. Najboljši posameznik današnje tekme je bil Stefan Kraft, ki je bil od Petra Prevca boljši za pičle tri desetinke točke. Robert Kranjec je imel 18. rezultat današnje tekme. Štirim junakom današnje veličastne predstave se bo jutri na posamični preizkušnji pridružil še Jaka Hvala.

Končni vrstni red:
1. Slovenija
2. Norveška
3. Japonska
4. Nemčija
5. Poljska
6. Avstrija
7. Češka
8. Rusija
——
9. Švica

Jutri ob 14.30 je na Holmenkollnu na sporedu še posamična tekma.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...