V Srbiji odmeva strašljiva afera ubijanja in razkosavanja trupel v prostorih nogometnega kluba Partizan, osumljenec pa povezan s Čeferinovim dobrim znancem!

Datum:

Na dan prihajajo šokantne informacije o tesnem zavezniku in prijatelju UEFE Aleksandra Čeferina, Slaviša Kokeza, sicer predsednika Srbske nogometne zveze. V Srbiji je ta hip zelo vroča afera o poglavarju mafijskega kartela znotraj Partizanove navijaške skupine Grobari, Veljka Belivuka, znan tudi kot Velja Nevolja. S svojimi kriminalnimi pajdaši so v prostorih nogometnega kluba Partizan zverinsko mučili svoje žrtve in rezali njihova trupla. Znani srbski novinar Željko Pantič pa je že novembra 2020 delno razkril omenjeno afero in povedal, “da bo moral balkanski del UEFA propasti in da je UEFA prepojena s kadrom, ki je prilezel naravnost iz balkanskih mafijskih močvar”. Ob tem ne smemo pozabiti, da je sedanji sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice, Marko Bošnjak kot odvetnik v družbi Čeferin branil zloglasnega narko kralja Dragana Tosića. Primer, ki je imel veliko preobratov je zaznamovala izjava priče in tesnega poslovnega partnerja Tosića, Anastazija Martinčiča, ki je javno povedal, da je šlo 20 milijonov evrov v podkupnine v primeru Balkanskega bojevnika. Čeferinom pa je uspel še en met, ko je zasedel mesto Ustavnega sodnika Rok Čeferin. S tem pa se dopušča možnost, da se informacije iz Ustavnega sodišča hitro znajdejo v najbolj znani odvetniški pisarni iz Grosuplja.

Kot kaže ima predsednik UEFE Aleksander Čeferin tesne vezi z balkanskim mafijskim podzemljem in to ne katerimkoli. Poročali smo že, da je povezan tako s sumljivim predsednikom hrvaške nogometne zveze Davorjem Šukerjem in predsednikom srbske nogometne zveze Slavišem Kokezo, vsi trije pa so vplivni člani UEFE. Balkansko mafijsko podzemlje potemtakem sega v sam vrh Evropske nogometne zveze, kar je naravnost srhljivo. Še toliko bolj zastrašujoče pa je dejstvo, da je Kokeza neposredno povezan z enim največjih srbskih kriminalcev Veljkom Belivukom, znanim tudi kot Velja Nevolja, o čemer je nazadnje poročal srbski časnik Blic. Javnost je o povezavah med Čeferinovim kolegom Kokezo in Veljo Nevoljo izvedela od tretjega kriminalca, ki je bil prav tako pridržan in se imenuje Aleksandar Kajmaković, pravijo mu tudi Aca Bosanac.

Policija ga je zasliševala kar tri ure, med zaslišanjem pa je organom pregona zaupal vse kar mu je znano glede kriminalnih dejavnosti že omenjenega Velja Nevolje, ki je obtožen hudih zločinov proti človečnosti, kakršne smo lahko zasledili še v zadnji vojni v BiH-u, kot so številni organizirani umori, mučenja in trgovina s prepovedanimi drogami. Nevolja naj bi bil tudi vodja kriminalnega klana. Kajmaković pa je na zaslišanju organom pregona zaupal tudi to, na kakšen način je prišel v stik z Nevoljo, skupaj s katerim je posloval. Kot je navedel, ga je z Nevoljo povezal prav njegov dolgoletni prijatelj Kokeza, torej predsednik Srbske nogometne zveze in vidni predstavnik UEFE ter znanec Čeferina. Navedeno je tudi, da je Kokeza s pomočjo navijačev kluba Partizan skrbel za varovanje svojih izbrancev.

Aleksander Čeferin, Davor Šuker in Slaviša Kokeza. (Fotomontaža: Demokracija)

Po poročanju Politikisa je do velikih akcij srbske policije prišlo v začetku februarja letos, v njih pa naj bi bilo v Beogradu prijetih 17 članov kriminalne združbe, ki jo je vodil prav Nevolja. Svoje preiskave je policija izvedla na preko 30 lokacijah v srbski prestolnici, za Nevoljo pa je ob tem navedeno, da naj bi bil vodja ene od navijaških skupin nogometnega kluba Partizan. Preiskave so potekale tudi na območju klubov Partizan in Crvena zvezda, kjer se je pregledovalo prostore navijaških skupin, ki pripadajo tem nogometnim klubom, in se jih že leta povezuje s težkimi oblikami kriminala, med drugim s preprodajo drog. Zloglasna navijaška skupina Nevolje znotraj partizanske navijaške skupine Grobari pa ni povezana le z zasebnimi varnostnimi službami, marveč tudi z visokimi policijskimi funkcionarji in celo politiki.

Naslova iz srbskega medija Blic, kjer so objavili razkritje o Slaviši Kokezi. (Foto: Posnetek zaslona: Blic)

Prostori nogometnega kluba Partizan kot mučilnica in mesnica v enem: zverinsko so masakrirali ljudi in rezali trupla
Srbski portal alo pa navaja še nekaj posebej šokantnih podatkov. V prostorih Partizana naj bi namreč potekalo najbolj okrutno mučenje. Kot navaja vir naj bi policija v posebnem prostoru znotraj kluba, odkrila sledove krvi in kosti, kar kaže na to, da so huligani brutalno obračunavali z žrtvami in jih mesarili ter jih verjetno tudi umorili. Govora je o posebnem bunkerju, ki se nahaja na vrtu restavracije stadiona Partizan. Ključe bunkerja so posedovali samo Nevolja in njegovi najbližji sodelavci. Na kraju zločina so preiskovalci odkrili predmete, kot so paketi poprovih razpršilcev, ključi za policijske lisice, najsodobnejši motilci signalov in štiri povsem nova gumijasta kladiva. S pomočjo slednjih naj bi med drugim mučili ljudi. Znano je tudi, da naj bi se vsakokrat gumijasto kladivo sežgalo in za vsako novo žrtev uporabilo novo, z namenom brisanja sledi. Policija je odkrila tudi t. i. teleskopske oziroma zložljive kovinske palice ter nekaj nožev.

Drugi najmočnejši človek na Uefi, direktor Nacionalnih zvez UEFA, Srb Zoran Laković. (Foto: Posnetek zaslona-Espreso)

V zadnjem letu in pol naj bi sicer izginilo preko deset ljudi, za katere obstaja utemeljen sum, da so bili umorjeni po ukazu Nevolje. Svoje žrtve naj bi zatem razrezali in v vrečkah odnašali na neznani kraj. Kot smo že poročali, je po funkciji druga najmočnejša oseba pri UEFI Srb Zoran Laković v intervjuju za srbski Espresso priznal, da je Kokeza eden redkih funkcionarjev v regiji, z direktnim kontaktom do predsednika Uefe Čeferina, kar potrjuje to, kar smo že zapisali, da obstajajo odlične vezi med Čeferinom in enim največjih posrednikov srbskega mafijskega podzemlja, kjer se obračunava z ljudmi na najbolj krvave in podle načine, kakršne lahko vidimo le še v kakšnih mračnjaških celovečernih kriminalkah. Znano je tudi, da ogrodje ekipe Kokeze sestavljajo Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, Generalni sekretar srbske vlade Novak Nedić in prav tako že omenjeni Laković. 

Tako v Srbiji kot tudi v Sloveniji, mafijskim botrom v nogometnih VIP ložah, delajo družbo vplivni politiki
Kot je znano, se je Kokeza večkrat znašel pod drobnogledom srbske javnosti. Priznani srbski novinar Željko Pantić je v članku Kako nam je Kokeza ukradel nogomet v Srbiji razkrinkal Čeferinovega prijatelja. Kokeza spada med “poslovne zmagovalce” v vladavini Aleksandra Vučića. Leta 2012 je ustanovil podjetje Prontier. Ukvarjalo se je z informacijsko tehnologijo. V lanskem letu je podjetje prodal za 52 milijonov evrov. Vrednost podjetja je bila leta 2012 le 150 tisoč evrov. Parlier je bil uspešen predvsem, ker je imel večino sklenjenih pogodb z državnimi ustanovami in zavodi. Sledil je nakup nepremičninskega podjetja Eurosalon za 190 tisoč evrov. Naložba v Eurosalon se mu je splačala, saj je z eno prodano stavbo zaslužil 16 milijonov evrov. Kokeza je finančno najbolj profitiral s podjetjem Win-Win. Vrednost podjetja ob nakupu je bila pet milijonov evrov, a je zaradi poslov z državo, vrednost podjetja narasla na 150 milijonov evrov in jo za tak znesek prodal podjetju Tehnomanija, razkriva Pantić. Prav ta dejstva razkrivajo, da je Slaviša Kokeza le še eden izmed novodobnih balkanskih tajkunov. Srbski mediji pa so tudi namigovali na tesno povezanost Kokeze in zloglasnega Zemunskega klana.

Odvetniška pisarna Čeferin branila pripadnika balkanskega narko kartela
Prav tako je potrebno izpostaviti še eno zanimivo zgodbo družine Čeferin. Znano, je namreč, da je odvetniška pisarna Čeferin v Sloveniji nudila zaščito znanemu kriminalcu iz zgodbe Balkanski bojevnik Draganu Tosiću. Gre za človeka, ki naj bi bil vodja slovenske podružnice balkanskega ‘narko kartela’ Darka Šarića. Tošića je na prvostopenjski obravnavi v primeru Balkanski bojevnik zagovarjal Marko Bošnjak iz Čeferinove pisarne. Tošić je bil takrat oproščen. Proces je zaznamovalo pričanje poslovnega partnerja Dragana Tosiča, Anastazija Martinčića. Le ta je izjavil, da so v procesu Balkanski bojevnik bile izplačane podkupnine v višini 20 milijonov evrov. Martinčič pa je dejstva podkrepil v ekskluzivnem intervjuju z novinarko Demokracije Petro Janšo, kjer ji je natančno opisal delovanje Tosićevega narko kartela v Sloveniji.

Naslovnica Reporterja, kjer je Anastazije Martinčič povedal, da so v sodnem procesu Balkanski bojevnik razdelili 20 milijonov evrov podkupnin. (Foto: Posnetek zaslona: Reporter)

Član družine Čeferin še na Ustavnem sodišču RS
Ne smete pozabiti, da je Marko Bošnjak v času Cerarjeve vlade postal sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice, njegova partnerka Petra Stanonik Bošnjak pa je dobila mesto v eni izmed komisij pod okriljem UEFE. Posebej zanimiva informacija pa je to, da je Rok Čeferin, brat Aleksandra, ustavni sodnik na Ustavnem sodišču Republike Slovenije in da na tak način omogoča ekskluzivne informacije iz ustavnega sodišča v odvetniško pisarno. In če se vrnemo k prispevku iz Financ, lahko najdemo še nekaj zanimivih informacij, ki jasno kažejo na to, da je slovenski nogomet res povsem zbalkaniziran. Enako kot v Srbiji, tudi pri nas narko šefi sedijo v VIP ložah, skupaj z vidnimi politiki. Ob tem je kot primer navedena nogometna tekma iz leta 2013, ko je Tosić sedel v VIP loži, skupaj s tedanjo predsednico vlade Alenko Bratušek in ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem

Sodnik na Ustavnem sodišču Rok Čeferin. (Foto: STA)

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....