V srbski prestolnici več tisoč ljudi protestiralo proti prihajajoči paradi LGBT

Datum:

V soboto je v središču srbske prestolnice Beograda potekal velik protestni shod proti napovedani mednarodni paradi “ponosa” pripadnikov skupnosti LGBT.  

Na beograjskih ulicah se je zbralo več tisoč ljudi, ki so izrazili svoje nasprotovanje prihajajoči veliki evropski paradi “ponosa”, ki bo potekala v srbski prestolnici prihodnji mesec med 12. in 18. septembrom. To je parad EuroPride, ki vsako leto poteka v drugi evropski prestolnici in je opredeljena kot “panevropski mednarodni dogodek LGBT, ki vključuje parado ponosa”.

Organizatorji shoda, ki jih je podprla tudi Srbska pravoslavna cerkev, so pozvali na shod in skupno molitev “v obrambo Srbije, družine, otrok in šol” pred ponižanjem, ki ga hočejo vsiljevati “domači in tuji svetovni aktivisti LGBT”.

Oglasil se je tudi srbski predsednik Aleksandar Vučić, ki se je na protestno povorko večtisočglave množice odzval z besedami, da je treba pokazati razumevanje za stališča Cerkve ter poudaril, da oblasti še niso izdale dovoljenja za omenjeno evropsko parado. Dodal je še, da se sam tovrstnih dogodkov ne udeležuje.

Aleksandar Vučić (Foto: epa)

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

[Kavarna Hayek] Zala Klopčič: Nevladniki mladim zastrupljajo možgane

V zadnji oddaji Hayek se je voditelj Jože Biščak...

Kako kraljica aneksov deli milijone gradbenim baronom

Imena gradbenih baronov se v Sloveniji postopoma spreminjajo, za...

Slovenske družine so na drugem mestu najbolj obdavčenih v Evropi

V mnogih državah OECD je srednji razred opazil upad...