V SD tudi volilni molk jemljejo “drugače”

Datum:

“Temu se ne reče volilni molk, temveč nasilje nad ljudi,” je zapisala uporabnica Twitterja, ki je bila – kot mnogi drugi – zgrožena nad letaki stranke SD, ki so se znašli v nabiralnikih – očitno si Socialni demokrati tako predstavljajo spoštovanje volilnega molka – “drugače”. Pa ravno oni, ki imajo vedno toliko povedati o pravni državi in spoštovanju vladavine prava.

Socialni demokrati so spoštovanje volilnega molka vzeli “drugače”. Mnogi nabiralniki so bili namreč tudi danes napolnjeni z letaki stranke SD. Predsednica stranke Tanja Fajon je v preteklih dveh letih večkrat povedala, da je stanje pravne države v Sloveniji skrb vzbujajoče, seveda pa je ob tem poudarjala, kako bi v stranki SD naredili vse drugače. No, zdaj vidimo, da ta “drugače” ne pomeni nujno bolje ali pa prav, ampak pomeni, da pač naredijo po svoje – tako kot so navajeni že od nekdaj.

Prvorazredni si pač lahko privoščijo karkoli jim pade na pamet – kar stranka SD dokazuje tudi s svojim “Načrtom za slovensko Istro”, ki je v teh dneh zaokrožil po družabnih omrežjih. Med drugim so namreč zapisali, da načrtujejo ureditev nihanja in plimovanja morja. To je na spletu seveda poželo precej posmeha, vendar pa je izjava obenem zaskrbljujoča, saj kaže na nek kompleks vsemogočnosti – ali pa zgolj nevednosti. V obeh primerih je za Slovenijo to slaba napoved.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Poslovil se je nekdanji poslanec SDS Srečko Hvauc

Včeraj nas je doletela žalostna vest, da nas je...

Vlada bi zdravnike omejevala z odloki, Fides pa: To je nezakonito!

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se je končno...

Ministrica kmetom prodajala puhlice

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić se...